"Μηλέικα Νέα"

«Transit Cabaret» | Ομάδα Six Faux Nez (Μετάκληση από το Βέλγιο)

Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 | Αρχαίο Θέατρο Μήλου | 21.00

Ένα μείγμα μουσικής και σωματικού θεάτρου. Ένας επιδέξιος θεατρικός χορός. Μία παράσταση σαν βουβή ταινία. Μία ιστορία δίχως λέξεις που ξετυλίγεται στη σκηνή. Μία εξιδανικευμένη σκηνή, κατειλλημένη από ακαταμάχητους, τρυφερούς αλλά και παράταιρους χαρακτήρες.

Πέντε πρόσωπα σαν να βγαίνουν από πίνακα του James Ensor, έρχονται να παίξουν κάτι όπως ακριβώς ερχόμαστε στη ζωή, αγνοώντας. Σώμα, Υποκριτική, Μουσική και χιούμορ αποκτούν συνοχή μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και ένα από τα παράδοξα της ανθρώπινης υπόστασης κάνει την αμφάνισή του: αυτό που μας σπρώχνει να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας, ξεχνώντας ωστόσο οι αφελείς ότι είμαστε όλοι επιβάτες στο ίδιο καράβι...

Όσον αφορά στη γραφή και στην υποκριτική, οι επιρροές μας προέρχονται από τις σκηνές του βωβού κινηματογράφου και πιο συγκεκριμμένα από την Παντομίμα, ένα ιδιότυπο χιούμορ και τα γνωστά στιγμιότυπα του συγκεκριμμένου κινηματογραφικού είδους. Τα στιγμιότυπα χρησιμοποιούνται ως σημείο εκκίνησης, ενώ στην πορεία συμβάλλουν στην εξέλιξη της ιστορίας.

Το έργο παρουσιάζεται με στοιχεία μπρεχτικού καμπαρέ, οι σκηνές διαδέχονται η μία την άλλη σαν μικρά αυτοτελή επεισόδια (ταχυδακτυλουργικά, χορός, τραγούδι) που συμμετέχουν, ωστόσο, στην κεντρική ιστορία της παράστασης.

*Πριν από την παράσταση: (Στις 20.20 και στις 20.50)

«Είμαι το κόνσεπτ / κομμάτια που πέφτουν» Performance & Φωτογραφική εγκατάσταση από την ομάδα Performance Project του Κέντρου Χορού & Θεάτρου Μήλου.

Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Φιλιώ Λούβαρη | Φωτογραφία: Μάντη Λυκερίδου

Προπώληση εισιτηρίων: RIVA TRAVEL, Αδάμαντας

Πληροφορίες – πρόγραμμα: www.festivalmilos.com