"Μηλέικα Νέα"

ypothikofylakeio1

Μετά το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Μήλου την υποβάθμιση του υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α. Μήλου την μεταφορά του ΟΑΕΔ στην Σαντορίνη, το κλείσιμο του γραφείου του ΣΕΠΕ αλλά και την κατάργηση του προνομιακού Φ.Π.Α. στα νησιά μας, άλλη μία αψυχολόγητη κρατική ενέργεια έρχεται για να κλείσει και τα Υποθηκοφυλακεία των νησιών εκ των οποίων και της Μήλου, μία υπηρεσία που λειτουργούσε οργανωμένα, άψογα και εξυπηρετούσε άμεσα τους πολίτες μας.

Η ενέργεια αυτή απαξιώνει το νησί μας, το υποβαθμίζει, καταργεί την έννοια και την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας για άλλη μία φορά, αγνοεί τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας, θα λειτουργήσει ως ανασταλτικός παράγοντας στην αναπτυξιακή και πληθυσμιακή πορεία του και θα δημιουργήσει πλείστα προβλήματα, καθώς είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα οι πολίτες. Αν συνυπολογίσουμε και τα έξοδα για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, την διαμονή και το φαγητό .

Επιπλέον, οι ελεύθεροι επαγγελματίες του νησιού μας, οι οποίοι ήδη στενάζουν επαγγελματικά και οικονομικά, όπως μηχανικοί, λογιστές, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, με το νομοσχέδιο αυτό οδηγούνται, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους σε εκτόπιση και διωγμό από τον τόπο κατοικίας και εργασίας τους. Πρακτικά λοιπόν, επισπεύδετε την ερήμωση των μικρών νησιών του Αιγαίου.

Να αποσύρετε άμεσα το παρόν νομοσχέδιο «αποδιοργάνωσης» των υποθηκοφυλακείων της χώρας

Να σεβαστείτε τους νησιώτες, μόνιμους κατοίκους και επαγγελματίες της Μήλου.