"Μηλέικα Νέα"

festival-karditsas

Από τις 2 έως 5 Νοεμβρίου διοργανώθηκε στην Καρδίτσα στο «ΜΟΥΖΑΚΙ ΠΑΛΛΑΣ» το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών στο οποίο συμμετείχε η πολυφωνική χορωδία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Μηνά Κερατσινίου την οποία διευθύνει η μουσικός κ. Όλγα ΚΑΜΗΛΑΡΗ-ΚΑΜΑΚΑΡΗ και στην ορχήστρα που την συνοδεύει συμμετέχει στο μπουζούκι ο Αλέκος ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ.

Η χορωδία παρουσίασε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον, δύσκολο και πολυφωνικό ρεπερτόριο από έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών (Marchetto Cara, Γιάννη Αργύρη, Θεόδωρου Αντωνίου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκι)   και απέσπασε τα καλύτερα σχόλια του παρουσιαστή και εκφωνητή του φεστιβάλ κ. Αλέξη ΚΩΣΤΑΛΑ.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή τα μέλη της οποίας ήταν οι: Alexander Kuyumzdhiev

Leonardo Quadrini, Stanisavljevic Zoran, Suzana Kostic, Κώστας Ευαγγελάτος, Γιάννης Δροσίτης, Θεόδωρος Αντωνίου και Γιώργος Κουρουπός,

αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά σχόλια κρίνοντας πολύ εξελίξιμη την Χορωδία, καθώς, όπως αναφέρει στην επιστολή της, διαθέτει υψηλά standards χορωδιακού ήθους και ύφους και επέλεξε ανάμεσα στις είκοσι οκτώ (28) συμμετέχουσες χορωδίες από όλη την Ελλάδα, την χορωδία της κ. Όλγας ΚΑΜΗΛΑΡΗ-ΚΑΜΑΚΑΡΗ για να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ που διοργανώνεται την Άνοιξη στην Ιταλία και στην Σερβία, καθώς και στο χορωδιακό φεστιβάλ Αθηνών.

Ένα μεγάλο μπράβο στα δυο μέλη της «Μουσικής ομάδας Μήλου», που για άλλη μια φορά αποδεικνύουν ότι υπηρετούν με αξιοζήλευτο μεράκι τη μουσική έχοντας καταφέρει σπουδαία πράγματα   με τις συναυλίες-αφιερώματα που διοργανώνουν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στο νησί μας και στον Πειραιά και τώρα θα εκπροσωπήσουν την Ελληνική χορωδιακή μουσική και στην Ευρώπη.