"Μηλέικα Νέα"

performance-project

Performance project | Μήλος 2017

Το Performance project είναι ένα σεμινάριο θεάτρου – performance που θα ολοκληρωθεί σε επτά κύκλους (56 ώρες) ένα Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, μέχρι και τον Μάη. Στο τέλος κάθε κύκλου, (το απόγευμα της Κυριακής), θα παρουσιάζονται στο κοινό οι performances που θα έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια του διήμερου. Τον Μάη θα πραγματοποιηθεί η ολοκληρωμένη παράσταση με το υλικό όλων των κύκλων. Τα σεμινάρια θα έχουν σύνδεση μεταξύ τους αλλά θα είναι και ανεξάρτητα, ώστε να μην είναι απαραίτητο να συμμετέχει κάποιος σε όλα για να μπορεί να τα παρακολουθήσει. Το σεμινάριο απευθύνεται σε έφηβους και ενήλικες, με ή χωρίς προηγούμενη εμπειρία στις παραστατικές τέχνες.

Performance project μέρος πρώτο | Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Νοέμβρη 2017, 10.00 - 14.00

Σεμινάριο - performance για έναν άνθρωπο, ένα κείμενο, ένα αντικείμενο, ένα τραγούδι και την ιστορία τους

Διοργάνωση: Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ΜΑΛΙΟΝ | Εισηγήτρια: Φιλιώ Λούβαρη*

Περιγραφή

Την πρώτη μέρα του Σεμιναρίου θα υπάρχουν στο χώρο, πακεταρισμένα, κείμενα και αντικείμενα ισάριθμα με τους συμμετέχοντες. Τα κείμενα θα προέρχονται από το παγκόσμιο κλασικό και σύγχρονο θεατρικό και λογοτεχνικό ρεπερτόριο. Ο κάθε συμμετέχοντας διαλέγει τυχαία από ένα κείμενο και ένα αντικείμενο. Γιατί έτσι συμβαίνει και στη ζωή, δεν διαλέγουμε τα λεγόμενά μας, ο λόγος έρχεται αυθόρμητα να εξυπηρετήσει, κάθε στιγμή τις προθέσεις μας, όπως και η τύχη φέρνει στο δρόμο μας διάφορα αντικείμενα. Το μόνο που διαλέγουν οι συμμετέχοντες είναι ένα τραγούδι. Αλλά κι αυτό δεν το διαλέγουν σε σχέση με το κείμενο και το αντικείμενο που τους έτυχε, το έχουν διαλέξει από πριν. Με αυτά τα -φαινομενικά- αταίριαστα υλικά, θα δημιουργήσει ο καθένας τον σκηνικό μικρόκοσμό του για να αφηγηθεί μια ιστορία. Με τεχνικές υποκριτικής, κινησιολογίας και αφήγησης, θα επεξεργαστούμε τα υλικά μας και την Κυριακή το απόγευμα, θα παρουσιάσουμε τις performances που θα προκύψουν.

Παρουσίαση για το κοινό: Κυριακή, 26 Νοέμβρη, 21.00

Κόστος Συμμετοχής: 35,00 | Φοιτητές, Εκπαιδευτικοί, Τρίτεκνοι, Πολύτεκνοι: 25,00 | Άνεργοι: 10,00

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής: 6976 778 463 μέχρι την Πέμπτη, 16/11

Ο αριθμός των συμμετέχοντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά

filio-louvari

*Η Φιλιώ Λούβαρη είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού “Μοριάνοβα - Τράστα”, του Πανεπιστημίου “Paris 8” (Ιστορία, Αισθητική, Φιλοσοφία του Σύγχρονου Χορού), της Ακαδημίας Σύγχρονου Χορού “Isola Danza” της Μιενάλλε της Βενετίας και του Εργαστηρίου Υποκριτικής Τέχνης “Άκης Δαβής”. Έχει επίσης σπουδάσει πιάνο και ανωτερα θεωρητικά της μουσικής στο “Εθνικό Ωδείο Αθηνών”. Είναι εδώ και είκοσι χρόνια performer σε παραστάσεις χορού και θεάτρου και έχει συνεργαστεί με χορογράφους και σκηνοθέτες στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία και την Αγγλία. Το 2009 συνίδρυσε με την Νίνα Αδαμοπούλου και τη Βίκη Καλπάκα την “ομάδα σύρμα” που έχει πέντε παραγωγές στο ενεργητικό της. Διδάσκει χορό τα τελευταία 13 χρόνια και θέατρο τα τελευταία 5 χρόνια. Από το 2015 ζει και εργάζεται στην Μήλο. Τον Μάη του 2015 συνεπιμελήθηκε με την Μάντη Λυκερίδου – Βελετά την Έκθεση – Performance 4 Μάη | Ν 36° 72’54’’, Ε  24° 44’33’’ | May 4” στο Πολεμικό Καταφύγιο του Αδάμαντα που διοργανώθηκε από την Ε.Φ.Α. και επιχορηγήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.