"Μηλέικα Νέα"

Με την εισήγηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου για το 1ο Θέμα που αφορούσε στη δημιουργία τεσσάρων βάσεων ετοιμότητας / επιφυλακής στα νησιά της Ρόδου, της Κω, της Σύρου και της Νάξου, στο πλαίσιο του νέου Μηχανισμού Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 20/2 στη Ρόδο.

Σε δημοσίευση του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ανέφερε:

xatzimarkos aerodiakomides notio aigaio 2024 min

Με το 63,85% των αεροδιακομιδών όλης της χώρας κατά το 2022 και το 62,04% των αεροδιακομιδών όλης της χώρας κατά το 2023, να γίνονται στα νησιά μας, η απόλυτα δίκαιη και αυτονόητη απαίτηση των νησιωτών μας είναι η λειτουργία 4 βάσεων ετοιμότητας στο Νότιο Αιγαίο, 2 στα Δωδεκάνησα και 2 στις Κυκλάδες.

Αυτό ήταν και το πρώτο θέμα συζήτησης στό χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο και η σχετική απόφαση, αναμενόμενα, ομόφωνη.

Η χώρα μας απέκτησε, πρόσφατα, νομοθεσία για την λειτουργία Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών και η δίκαιη απαίτηση μας είναι να έχουν τα νησιά μας την αντιμετώπιση που αντικειμενικά, λόγω όγκου αεροδιακομιδών, αξίζουν. Τίποτα άλλο.

ΥΓ: Δεν ανήκουμε σε αυτούς που πιστεύουν οτι ο Ελληνικός Στρατός πρέπει να εκτελεί έργο αεροδιακομιδών. Για εμάς, ο Ε.Σ. είναι ο φύλακας της πατρίδας μας

Και ξαφνικά την θέση της Νάξου πήρε η Μήλος

Πως έγινε αυτό; Η πρόταση για την αλλαγή προήλθε από την Επαρχο Μήλου Έλλη Χωριανοπούλου. Παρά τις αντιδράσεις (με τόνους που ανέβηκαν ανάμεσα σε Καπίρη – Λεονταρίτη) από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης Μιχάλη Καπίρη, η πρόταση πέρασε και η Νάξος έμεινε έξω από το πλάνο. Πρόκειται για μιατεράστια επιτυχία για το νησί μας που οφείλεται ξεκάθαρα σε ενέργειες της Επάρχου Μήλου Έλλης Χωριανοπούλου.