"Μηλέικα Νέα"

56raly-aigaiou

Ένας αγώνας ανοικτής θάλασσας με πολλές ιστιοπλοϊκές προκλήσεις θα είναι το «56ο Ράλλυ Αιγαίου» που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Το προσεχές καλοκαίρι ο στόλος του ιστορικού θεσμού θα επισκεφθεί την Αστυπάλαια και τη Μήλο, σε μια διαδρομή συνολικής απόστασης περίπου 400 ν.μ.

Στο «56ο Ράλλυ Αιγαίου» τα σκάφη θα αποπλεύσουν από τον Σαρωνικό κόλπο στις 19 Ιουλίου με προορισμό το νησί των Δωδεκανήσων και θα διανύσουν μία απόσταση 170 ν.μ. Στην Αστυπάλαια θα μείνουν μέχρι και τις 23 Ιουλίου και στις 24 θα πάρουν εκκίνηση για τη Μήλο (114 ν.μ.) όπου θα μείνουν μέχρι και τις 26 Ιουλίου. Στις 27 Ιουλίου τα ιστιοφόρα θα ανοίξουν πανιά από τον κόλπο του Αδάμαντα με προορισμό το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Ο διοργανωτής όμιλος (ΠΟΙΑΘ) σχεδιάζει και παράκτιες ιστιοδρομίες (inshore) στα νησιά σταθμούς με στόχο οι κάτοικοι των νησιών και οι τουρίστες να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις θεαματικές ναυμαχίες κάποιων εκ των καλύτερων ελληνικών σκαφών και πληρωμάτων. 
«… Η επιλογή αυτών των δύο νησιών, μας επιτρέπει τον σχεδιασμό ενός πραγματικού αγώνα ανοικτής θαλάσσης με αρκετές νυχτερινές πλεύσεις σε μία συνολική απόσταση 400 ν.μ.. Παράλληλα το 56ο Ράλλυ Αιγαίου υιοθετεί την προσπάθεια του δήμου Μήλου “TAKE ME HOME” για επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου στην κοιτίδα του. Επίσης για δεύτερη χρονιά θα συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε ο ΠΟΙΑΘ με τίτλο ΝΑ_ΣΩΣΟΥΜΕ_ΤΙΣ_ΘΑΛΑΣΣΕΣ_ΜΑΣ, και θέμα τον καθαρισμό παραλιών στα δύο νησιά που θα επισκεφτεί η διοργάνωση, όπως ακριβώς έγινε και στο περυσινό Ράλλυ Αιγαίου..», δήλωσε ο Ιωάννης Μαραγκουδάκης, πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Το Ράλλυ Αιγαίου αποτελεί τον μακροβιότερο αγώνα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης της Ανατολικής Μεσογείου και οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στο Αιγαίο εκείνη την εποχή του δίνουν και έναν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας. 

Παρακολουθείστε τα νέα καθώς και τις ανακοινώσεις για το 56ο Ράλλυ Αιγαίου από το επίσημο site της διοργάνωσης www.aegeanrally.gr , αλλά και τα social media, όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram.

56raly-aigaiou1


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  56ο Ραλλυ Αιγαίου 2019  

Πέμπτη  18 Ιουλίου 2019
Ώρα 19:00       Συγκέντρωση Κυβερνητών.
Ώρα 20:30                   Υποδοχή πληρωμάτων.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019
Offshore Ιστιοδρομία: Φάληρο – Αστυπάλαια
Εκκίνηση                     Από τον όρμο Φαλήρου, ώρα 18:00.     
Διαδρομή:       Φάληρο – Αστυπάλαια, απόσταση 170 ν.μ.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019
Ώρα 21:00       Τοπική γιορτή και Απονομή Επάθλων.  

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019
Offshore Ιστιοδρομία: Αστυπάλαια - Μήλος
Εκκίνηση                     Έξω από την περιοχή του λιμένος Αστυπάλαιας, ώρα 10:00. 
Διαδρομή:       Αστυπάλαια – Μήλος, απόσταση 114 ν.μ.

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019
Ώρα 21:00       Τοπική γιορτή και Απονομή Επάθλων.  

Σάββατο  27 Ιουλίου 2019
Offshore Ιστιοδρομία: Μήλος - Σούνιο
Εκκίνηση                     Έξω από την περιοχή του λιμένος Αδάμαντα Μήλου, ώρα 12:00. 
Διαδρομή:       Αδάμας Μήλος - (Σέριφος & Κύθνος αριστερά) – Σούνιο , απόσταση 70 ν.μ.

Δευτέρα  29 Ιουλίου 2019
Ώρα 21:00       Απονομή Επάθλων.

*Προγραμματίζονται inshore ιστιοδρομίες στα νησιά σταθμούς ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.