"Μηλέικα Νέα"

Tην Πέμπτη,7 Μαρτίου 2019, δόθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ζεφυρίας η Συνέντευξη Τύπου του Πρώτου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Μήλου, παρουσία του Δημάρχου κύριου Γεράσιμου Δαμουλάκη και άλλων μελών της Δημοτικής Αρχής.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Solal Forte υποδέχτηκε το κοινό και τους συντελεστές του Φεστιβάλ και έδωσε το λόγο στους σκηνοθέτες που μίλησαν ο καθένας για τη δουλειά του, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωσαν το πρόγραμμα των παραστάσεων.

Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος, η σημασία αυτής της διοργάνωσης είναι πολύ μεγάλη,καθώς θα βοηθήσει το χωριό της Ζεφυρίας αλλά και γενικότερα το νησί της Μήλου να εξελίξουν και να αναπτύξουν άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου την πολιτιστική τους δεινότητα όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Οι σκηνοθέτες των παραγωγών του φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθούν με την συμμετοχή ντόπιων ερμηνευτών που πήραν το λόγο, είναι οι Tolgay Pekin (“Ruya”), Solal Forte («Βλέπεις τίποτα νά ‘ρχεται;”) Roman Jean – Elie (“H Μνήμη των Μύθων») και Φιλιώ Λούβαρη («είμαι το κόνσεπτ / κομμάτια που πέφτουν»), ενώ οι καλλιτεχνικοί τους συνεργάτες είναι η Νικολίτσα Αγγελακοπούλου, η Ποσούλα Παλαιολόγου, η Deivika Elouard και ο Antoine Blanchet.

Η Συντονίστρια και Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Φεστιβάλ είναι η Φιλιώ Λούβαρη και η Φωτογράφος του Φεστιβάλ η Μάντη Λυκερίδου.

Όλοι οι συντελεστές ευχαρίστησαν τον Δήμο Μήλου, την Αρχαιολογική Υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού, την Εφορία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζεφυρίας, το Συνεδριακό Κέντρο Μήλου, την Imerysκαι την Πειραματική Σκηνή Μήλου για την υποστήριξη και την αρωγή τους στην πραγματοποίηση ενός τόσο φιλόδοξου εγχειρήματος.

Το Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Μήλου θα διεξαχθεί στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου,από τις 11 Μάη μέχρι τις 9 Ιούνη 2019.