"Μηλέικα Νέα"

katastimata-kyriakes

Προαιρετικά θα μπορούν να λειτουργούν τα καταστήματα τις Κυριακές στα νησιά των Κυκλάδων, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη, οποία δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 23 Ιανουαρίου. Αυτό που αλλάζει είναι ο χρόνος και για πρώτη φορά έχουμε εννέα χρονιά που θα μπορούν να λειτουργούν όλο το χρόνο. Εντυπωσιάζει το γεγονός ότι σε ετήσια βάση μπορούν να ανοίγουν εκτός από Σαντορίνη - Μύκονο - Σύρο και τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων όπως η Κέα, Σέριφο, Ανάφη που αν μη τι άλλο προκαλεί εντύπωση... 

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση, η οποία δημοσιοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Κυκλάδων, η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων χωρίζει τα νησιά σε τρεις κατηγορίες που διαφέρουν ως προς της χρονολογικές ημερομηνίες.

- Για τα νησιά Τήνο, Νάξο, Άνδρο, Σίκινο, Αμοργό, Αντίπαρο, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Φολέγανδρο, Μήλο και Κίμωλο, τα καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά τις Κυριακές μόνο από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου.

- Για την Πάρο η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων αφορά την περίοδο από 16 Μαρτίου έως 31 Οκτωβρίου.

- Για τα νησιά Σύρο, Μύκονο, Θήρα, Κέα, Σέριφο, Ανάφη, Κύθνο, Θηρασιά και Ίο η προαιρετική λειτουργία ισχύει για όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Στην απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Λεονταρίτη, διευκρινίζεται ότι για το απασχολούμενο προσωπικό θα ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 42 του Ν. 1892/1990 και δε θα θίγονται τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων. Επισημαίνεται, επίσης, ότι η παραπάνω απόφαση αφορά το σύνολο των εμπορικών καταστημάτων σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν. 4472/2017.

Πηγή: naxospress.gr