"Μηλέικα Νέα"

Η Μήλος γύρισε οριστικά σελίδα το απόγευμα της Παρασκευής 30 Αυγούστου, με το Μανώλη Μικέλη να ορκίζεται νέος δήμαρχος Μήλου.

Την ορκωμοσία την οποία τέλεσε ο Αρχιερατικός επίτροπος Μήλου πάτερ Γιαννούλης Μαρκαντώνης παρακολούθησε πλήθος κόσμου και η αιθουσα του Δήμου Μήλου γέμισε ασφυκτικά αφήνοντας μάλιστα αρκετούς από τους παρευρισκόμενους έξω.

mikelis manolis orkomosia

Όλα τα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου έδωσαν θρησκευτικό όρκο με εξαίρεση τον Χρήστο Νίνο που έδωσε πολιτικό όρκο.

mikelis manolis ypografh

Κατόπιν της μικρής λειτουργίας το λόγο πήραν κατά σειρά, ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, οι επικεφαλής των συνδυασμών Γιώργος Μαρτάκης και Αβέρκιος Γαϊτανής, καθώς και ο απερχόμενος δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης, για να κλείσει τις ομιλίες, κάτω από το ζεστό χειροκρότημα, ο νέος πια δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης.

mikelis orkomosia martakis

Όλοι οι ομιλούντες τόνισαν την συνεργασία που πρέπει να υπάρχει για το καλό της Μήλου, με τους κυρίους Γαϊτανή και Μαρτάκη να ευχαριστούν τους ψηφοφόρους που τους έδωσαν θέση στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

mikelis orkomosia averkis

Ο απερχόμενος δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης, έκανε αναφορά στην τουριστική ανάπτυξη της Μήλου τα τελευταία χρόνια και την παρακαταθήκη που αφήνει, τονίζοντας ότι θα παραμείνει συνεχιστής του έργου για το καλό της Μήλου.

mikelis orkomosia damoulakis

Την εκδήλωση έκλεισε ο λόγος του νέου δημάρχου Μανώλη Μικέλη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους δημότες για την εμπιστισύνη και την τιμή που του έκαναν δεσμεύτηκε να δουλέψει σκληρά για να μην τους απογοητεύσει στην τετραετία που θα ακολουθήσει. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει την νέα έπαρχο Μήλου Έλλη Χωριανοπούλου, η οποία ορκίζεται αύριο στη Σύρο και για το λόγο αυτό δεν παραβρέθηκε, αλλά και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την στήριξη τους.

mikelis manolis orkomosia2

mikelis manolis orkomosia1

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε πλούσιος μπουφές με παραδοσιακές γεύσεις της Μήλου και όχι μόνο,με την ευγενική προσφορά των μεζεδοπωλείων «Γλαρονήσια» των Μιχάλη και Πέτρου Βαμβακάρη και «Αλευρόμυλος» και την επιμέλεια του Βασίλη Παπικινού, με τα πιταράκια και την καρπουζόπιτα να γίνονται άμεσα ανάρπαστα! Στο μπουφέ συνέβαλαν επίσης ο φούρνος «Άρτεμις», ο φούρνος «Μουράτος» και ο φούρνος «Βικελής»

mikelis manolis orkomosia5