"Μηλέικα Νέα"

Μετά από πολλές αναβολές των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών του, λόγω έλλειψης πλειοδοτών, το ΕΓ/ΟΓ πλοίο «Olympus», αγοράστηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, έναντι 1.755.100,00 δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του ellinikiaktoploia.net.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ το πλοίο αγοράσθηκε από την Creta Gargo Lines, την εταιρία με κύριο τομέα δραστηριότητας τις εξειδικευμένες θαλάσσιες μεταφορές.

Το «Olympus», που ναυπηγήθηκε το 1976, δεν κατάφερε ποτέ να εδραιωθεί στα δρομολόγια της γραμμής Πειραιάς-Μήλος-Ρέθυμνο, όπως ήταν ο αρχικός του σχεδιασμός.

Κατόπιν με οικονομικούς ελιγμούς της πλοιοκτήτριας εταιρίας Sea Speed Lines μειοδότησε και κέρδισε τον διαγωνισμό για την άγονη της Κασοκαρπαθίας από το «Πρέβελης», αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ δρομολόγια με αποτέλεσμα να κηρυχθεί έκπτωτο.

Το «Olympus» ταλαιπωρήθηκε αλλά κυρίως ταλαιπώρησε για περίπου μια τριετία προσπαθώντας να βρει θάλασσες να ταξιδέψει αλλά η τύχη του το φέρνει πλέον σε νέα ναυτιλιακά χέρια, όπου αναμένεται να δούμε το πλάνο για την αξιοποίησή του.