"Μηλέικα Νέα"

Αγαπητοί φίλοι, την Δευτέρα, 11 Μαρτίου στις 8.00 μμ στο Εργατικό Κέντρο Μήλου θα γίνει προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ  «Ο Καραγκιοζοπαίχτης Της Νιόν».

Το έργο, σε σκηνοθεσία της Ιρίνα Μπόικο, αναφέρεται σε μια ελληνική οικογένεια που ζει στην Ελβετία, μεγαλώνει τρία παιδιά και ο ένας από τα παιδιά, ο Γιώργος, 13 ετών, ονειρεύεται να γίνει Καραγκιοζοπαίχτης και παίζει παραστάσεις Καραγκιόζη  στην Ελβετία σε 3 γλώσσες. 

Μια ταινία για όλη την οικογένεια, που μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά από 12 ετών. Μια ταινία για τα όνειρα, για την υποστήριξη, για την ζωή ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς, ανάμεσα σε δύο πατρίδες.

Η ταινία έχει παιχτεί σε πολλά μέρη της Ελλάδος και στο εξωτερικό, γνωρίζοντας μεγάλη ανταπόκριση και την αγάπη του κοινού.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την σκηνοθέτη.

«Ο Καραγκιοζοπαίχτης της Νιόν»

(Doc, 74’, παραγωγή T-shOrt)

-Βραβείο Κοινού, Chania International Film Festival

-3o Βραβείο, Doc Festival Χαλκίδας

-Βραβείο επιτροπής παιδιών, Φεστιβάλ Ολυμπίας

«Ο Καραγκιοζοπαίχτης της Νιόν»

Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Αθήνα.

Όταν ήταν 4 ετών, είδε μια παράσταση Καραγκιόζη.

Του έμεινε αξέχαστη.

Όταν ήταν 5 ετών, οι γονείς του, που είναι τραπεζικοί υπάλληλοι, λόγω δουλειάς, μετακόμισαν από την Ελλάδα στην Ελβετία.

Όταν έγινε 10 ετών, ο πατέρας του τού έφτιαξε τον πρώτο του μπερντέ, και άρχισε   να παίζει την παράσταση του Καραγκιόζη στην Ελβετία.

Τώρα είναι 13 χρονών, ζει στη Νιόν,παίζει τις παραστάσεις στα αγγλικά και στα γαλλικά, και ονειρεύεται να παίξει στην Κρήτη, στα ελληνικά.

Η ζωή και τα όνειρα του μικρού καραγκιοζοπαίχτη στην Ελβετία, ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς, ανάμεσα σε δύο πατρίδες.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΗΛΟΥ

karagkiozopaixths nion milos 2024a min