"Μηλέικα Νέα"

komis-andreas

Ο Γυναικολόγος Μαιευτήρας Ανδρέας Κόμης θα εξετάζει στις 8 και στις 9 Νοεμβρίου στη Μήλο και αυτή τη φορά θα πραγματοποιεί και το πρωτοποριακό τεστ ΠΑΠ Μαστού HALO, μιας και θεωρεί πως καμία γυναίκα δεν πρέπει να αποκλείεται από την πρόσβαση σε μέσα έγκαιρης πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Τι είναι το Τεστ ΠΑΠ Μαστού;

Τα στοιχεία δείχνουν πως μία στις 8 γυναίκες θα αναπτύξει καρκίνο του μαστού στη διάρκεια της ζωής της, αλλά όταν διαγνωστεί σε πρώιμα στάδια μιλάμε πια για μια ιάσιμη νόσο. Αυτό εντείνει την ανάγκη έγκαιρης πρόληψης σε ζήτημα μείζονος σημασίας.

Το HALO είναι ένα τεστ αξιολόγησης κινδύνου, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά να γίνει ο διαχωρισμός ανάμεσα σε γυναίκες που έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στο μέλλον. Συνεπώς μπορούν να το κάνουν σε ετήσια βάση όλες οι γυναίκες ηλικίας άνω των 25.

komis-halo

Το HALO Τεστ-Παπ Μαστού, είναι μια συσκευή συλλογής, που χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό θερμότητας, μασάζ και αναρρόφησης για να πετύχει την έκκριση υγρού από τους γαλακτοφόρους πόρους του μαστού. Το υγρό αυτό στη συνέχεια υφίσταται κυτταρολογική ανάλυση, όπως ακριβώς γίνεται με το έκκριμα του τραχήλου της μήτρας στο τεστ ΠΑΠ. Η εξέταση διαρκεί περίπου πέντε λεπτά, δεν είναι επεμβατική, δεν προκαλεί πόνο και δεν έχει καμία παρενέργεια.

Για ραντεβού: 6945-587170