"Μηλέικα Νέα"

tainies

Το Επαγγελματικό Λύκειο Μήλου ανακοινώνει το νέο πρόγραμμα προβολής ταινιών της Κινηματογραφικής του Λέσχης. Εκκίνηση από την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ με την ταινία «Freedom Writers» του Ρίτσαρντ Λα Γκραβενέζε. Η προβολή θα γίνει στον χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου

Υπόθεση: H δυο φορές βραβευμένη με Όσκαρ Χίλαρι Σουάνκ και ο τιμημένος με Χρυσή Σφαίρα Πάτρικ Ντέμπσεϊ («Gray's Anatomy»), πρωταγωνιστούν σε αυτή τη δυνατή ιστορία νέων ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει σε ένα επικίνδυνο αστικό περιβάλλον και μιας καθηγήτριας που θέλει να τους δώσει αυτό που έχουν περισσότερο ανάγκη: χώρο για να μιλήσουν.
Σε ένα σχολείο που η ρατσιστική αντιμετώπιση και τα περιστατικά βίας αποτελούν καθημερινότητα, η καθηγήτρια Έριν Γκρούγουελ, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αδιαφορεί, θα προσπαθήσει να μετατρέψει το μάθημα της τάξης σε ζήτημα ζωής για τους μαθητές της. Μέσω της επικοινωνίας και της κατανόησης, οι μέχρι τότε «ανεπίδεκτοι μαθήσεως» έφηβοι, θα ανακαλύψουν την αξία της ανοχής και θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τις κατεστραμμένες ζωές τους, αλλάζοντας ολοκληρωτικά τον κόσμο τους.

Η ταινία βασίζεται στο διάσημο μπεστ-σέλερ «The Freedom Writers Diary».

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=JhXMJlm852A

epal-tainies0218