"Μηλέικα Νέα"

Με τις κλίνες ΜΕΘ σχεδόν στο 100% και την έξαρση να παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο πανελλαδικά παρά το παρατεταμένο λοκντάουν των προηγούμενων μηνών η κυβέρνηση αποφάσισε να επεκτείνει με ακόμα πιο αυστηρά μέτρα τον περιορισμό μετακίνησης των πολιτών.

Στα νέα μέτρα του ακόμα πιο αυστηρού lockdown που τέθηκαν σε ισχύ από την Πέμπτη 4 Μαρτίου υπάρχει αυστηρός περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών που αφορούν σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και τράπεζες, καθώς περιλαμβάνει ακόμα και όριο 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας!

Η χιλιομετρική αυτή οριοθέτηση έχει προκαλέσει αναστάτωση και αμηχανία και στους κατοίκους της Μήλου που έχουν περιορίσει ακόμα περισσότερο τη μετακίνηση τους, ακόμα και για τα απαραίτητα θεωρώντας και φοβούμενοι ότι θα τους επιβληθεί πρόστιμο! Κάτι το οποίο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ και αναλύουμε παρακάτω.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς:

-Στο sms στο 13033 με κωδικό 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

-Στο sms στο 13033 με κωδικό 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών, επίσης η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Τι σημαίνει αυτό για τη Μήλο αλλά και για κάθε νησιωτικό δήμο των Κυκλάδων;

Ουσιαστικά η μετακίνηση των 2 χιλιομέτρων ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ για τη Μήλο και τους νησιωτικούς Δήμους καθώς αυτή πραγματοποιείται εντός του οικείου Δήμου όπως αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα εξής τηλέφωνα:

Αστυνομία Μήλου: 2287021378

Λιμεναρχείο Μήλου: 2287023360

Δήμος Μήλου: 2287360100