"Μηλέικα Νέα"

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται (ώρα 23.30) η φωτιά που έχει ξεσπάσει από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 2 Απριλίου, στην περιοχή Μπρατόνι στου Φιρλίγκου όπου βρίσκεται το Χ.Υ.Τ.Υ. Μήλου (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων)

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση αλλά οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και οι εστίες καίνε σε πολλά σημεία. Η φωτιά δεν κατάφερε να τεθεί υπό έλεγχο πριν την δύση του ήλιου με αποτέλεσμα η νύχτα να κάνει ακόμα δυσκολότερη την κατάσταση.

Στην περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται ο δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης, ο αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Φραγκίσκος Ζούλιας, ο αντιδήμαρχος Νίκος Ζούλιας, δημοτικοί υπάλληλοι, σύσσωμη η Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Μήλου, η Αστυνομία.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα αλλά όλα τα σενάρια είναι πιθανά, μέχρι αυτό του εμπρησμού.

Ευτυχώς για την ώρα στην περιοχή επικρατεί σχετική άπνοια, όμως με έκτακτα δελτία η ΕΜΥ προειδοποιεί για θυελλώδεις ανέμους από το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου.

Βίντεο από την περιοχή της πυρκαγιάς όπως την κατέγραψε ο αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Φραγκίσκος Ζούλιας:

https://youtube.com/shorts/umT17-Nn8EE?feature=share

xyty milos pyrkagia 2023a

xyty milos pyrkagia 2023c

Με νεότερη ανακοίνωση του ο Δήμος Μήλου αναφέρει ότι η πυρκαγιά τέθηκε εν τέλει υπό έλεγχο:

Τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 2 Απριλίου, ξέσπασε φωτιά από αδιευκρίνιστη  αιτία, στο σημείο συγκέντρωσης απορριμμάτων, στη θέση Μπραντόνι.

Η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο, κατόπιν υπεράνθρωπων προσπαθειών που καταβάλουν έως αυτή την ώρα οι Αιρετοί και Υπηρεσίες του Δήμου, με τη μέγιστη δυνατή συμβολή της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Μήλου καθώς και εργολάβος που υπέγραψε σύμβαση με τον Δήμο.

xyty milos pyrkagia 2023b