"Μηλέικα Νέα"

Άνοιξε η πλατφόρμα για το εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών σε 26 νησιά μεταξύ των οποίων βρίσκονται και τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Μήλου.

Οι εμβολιασμοί παιδιών θα γίνονται στα Κέντρα Υγείας ή στα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου.

Η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού για τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα έχει ήδη ανοίξει και οι γονείς μπορούν να κλείνουν ραντεβού έως τις 25 Ιανουαρίου.

Στις Κυκλάδες, εκτός από τα νησιά της Π.Ε. Μήλου άνοιξε η πλατφόρμα για τα νησιά: Άνδρο, Τήνο, Ίο και Αμοργό.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη παιδικά εμβόλια πραγματοποιούνται εδώ και αρκετό καιρό στα νησιά Σύρος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη και Μύκονος. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας

«Με στόχο την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος και τη διευκόλυνση των κατοίκων στα νησιά, άνοιξαν εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών σε 26 νησιά της χώρας μας.

Οι εμβολιασμοί θα διενεργηθούν σε Κέντρα Υγείας ή σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου.

Η πλατφόρμα για τα παιδιά έχει ήδη ανοίξει για τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα. Οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Επισυνάπτεται πίνακας με τις δομές ΠΦΥ των νησιών, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί των παιδιών.»

emvoliasmos paidiwn kentra 2022