"Μηλέικα Νέα"

adamantios-korahs

Μετά τη λήξη και της φετινής τουριστικής περιόδου, όπου κατά κοινή ομολογία η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών Σίφνου, Μήλου και Σερίφου υπήρξε εξαιρετική, γεγονός που αποτυπώθηκε και στις αφίξεις επισκεπτών, στις οποίες υπήρξε σημαντική αύξηση, με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση πληροφορήθηκαν όπως επισημαίνεται σε επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Σίφνου που προσυπογράφουν οι δήμαρχοι Μήλου και Σερίφου, ότι η εταιρεία «Ζante Ferries» σχεδιάζει την κατάργηση του μοναδικού εβδομαδιαίου δρομολογίου της γραμμής τους που δεν είναι επιδοτούμενο.

Ολόκληρη η επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο, με ημερομηνία 26-10-2017:

Προς: Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπόψη:

1. Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

2. Υφυπουργού κ. Νεκτάριου Σαντορινιού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Zante Ferries

ΘΕΜΑ: Ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση Δυτικών Κυκλάδων.

Αξιότιμε κ. Υπουργοί,

Μετά τη λήξη και της φετινής τουριστικής περιόδου, όπου κατά κοινή ομολογία η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών μας υπήρξε εξαιρετική, γεγονός που αποτυπώθηκε και στις αφίξεις επισκεπτών, στις οποίες υπήρξε σημαντική αύξηση, με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση πληροφορούμαστε ότι η εταιρεία «ΖΑΝΤΕ FERRIES» σχεδιάζει την κατάργηση του μοναδικού εβδομαδιαίου δρομολογίου της γραμμής μας που δεν είναι επιδοτούμενο.

Τα τελευταία χρόνια, κατά τη χειμερινή περίοδο, τα νησιά μας εξυπηρετούνται αποκλειστικά και μόνο από πλοίο της παραπάνω εταιρείας.

Συγκεκριμένα, εκτελούνται 4 δρομολόγια τη βδομάδα από Πειραιά και αντίστροφα. Τα 3 από αυτά είναι επιδοτούμενα και μόνο 1, αυτό της Παρασκευής προς Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Πειραιά, δεν είναι. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο, παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους κατοίκους αλλά και τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά, τους δημοσίους υπαλλήλους κ.λπ., διότι τους δίνει τη δυνατότητα να βρεθούν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο, η εταιρεία αποφάσισε να το καταργήσει για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Θεωρούμε πως ούτως ή άλλως η εξυπηρέτηση της γραμμής μας, κατά τη χειμερινή περίοδο, ήταν οριακή. Τυχόν κατάργηση του παραπάνω δρομολογίου θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα, επαναφέροντας τις συγκοινωνιακές συνθήκες που επικρατούσαν πολλές δεκαετίες πριν στα νησιά μας, με 3 δρομολόγια τη βδομάδα, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος…

Παρακαλούμε λοιπόν για τις άμεσες ενέργειές σας έτσι ώστε να μην εγκριθεί η κατάργηση του συγκεκριμένου δρομολογίου και να παραμείνουν τα 4 δρομολόγια τη βδομάδα, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και των νησιών μας γενικότερα, όπως άλλωστε γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.

Το παρόν έγγραφο προσυπογράφουν ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης και ο Δήμαρχος Σερίφου κ. Αντώνης Αντωνάκης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΦΝΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ Ν. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ

Μέχρι τέλος του έτους παρατείνεται η ακινησία του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του χθεσινού Σ.Α.Σ το Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ θα παραμείνει δεμένο για την ετήσια ακινησία του έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Το όμορφο γιαπωνέζικο σκαρί του 1987 της ZANTE FERRIES, μετά την ακινησία του θα αντικαταστήσει το δεύτερο πλοίο της εταιρείας στις Δυτικές Κυκλάδες, Ε/Γ-Ο/Γ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ.