"Μηλέικα Νέα"

Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Μηλίων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»  έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα των «100 ΧΡΟΝΩΝ» του, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, στη λέσχη του Βιτωλίων 20 Πειραιά. Η προσέλευση των πατριωτών ήταν αθρόα. Χαιρετισμό και ευχές απηύθυναν, η Πρόεδρος του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» κ. Χρυσούλα Ευριπίδου-Τομπαλίδου, Ο Υπουργός Εργασίας κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. Φίλιππος Φόρτωμας, η αντιδήμαρχος Πειραιά Αθηνά Χαρβαλάκου-Γλύκα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων και Πρόεδρος του συλλόγου Σεριφίων Αντώνης Κουζούπης και ο Ανώτερος  Διπλωματικός Υπάλληλος Ηνωμένων Εθνών Σαράντης Πουλιμενάκος.

Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους, η Στυλιανή Μαρκαντώνη, Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μήλου, η Ειδική Γραμματέας της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου Αικατερίνη Καβαλιέρου-Χανιώτη και ο επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων, πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Κερατσινίου και πρώην Πρόεδρος του ταμείου μετάλλων  Εμμανουήλ Νίνος.

syndesmos apantaxou pita2020a

Την εκδήλωση μας πλαισίωσαν με την παρουσία τους, η χορευτική ομάδα Σάμου «Ο Κέρκης» με την χοροδιδάσκαλό της Κωνσταντίνα Βήχου, μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, συνοδευόμενη από την παραδοσιακή ορχήστρα της οικογένειας Άγγελου Ρίζου και τραγούδησαν τα  κάλαντα, των Φώτων της Μήλου, Χριστουγέννων Φούρνου Ικαρίας και Πρωτοχρονιάς Χίου.

Τραγούδια του Αιγαίου, τραγούδησε  ο Άγγελος Ρίζος και τον συνόδευσε στο βιολί ο υιός του Στέφανος, στο σαντούρι η κόρη του Μαρία και στο μπετίρ και στα χουλιάρια η Κωνσταντίνα Βήχου. Το  φλουρί της πίττας «έπεσε» στον  Σύνδεσμό μας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ της ΜΗΛΟΥ» Βασίλειος Τσούνης και της πειραιώτικης εφημερίδας «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» Δημήτριος Κρητικός.-

syndesmos apantaxou pita2020b

Απονεμήθηκαν τα καθιερωμένα βραβεία των οικογενειών Νίνου εις μνήμη των γονέων τους, Θεοδώρου και Σοφίας. Τα βραβεία δόθηκαν α) το 1ο βραβείο από τον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση στο Σπανό Κωνσταντίνο με βαθμό «20». β) Το 2ο βραβείο από τον Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα στη Βογιατζή Πηνελόπη με βαθμό 19 και 12/14 και γ) το 3ο  βραβείο από την Αντιδήμαρχο Πειραιά Αθηνά Χαρβαλάκου-Γλύκα στη Χατζή Μαρία-Ιωάννα  με βαθμό 19 και 10/14.

Έπαινο παρέλαβαν ο Τρίμης Παντελής με βαθμό 19 και η Βογιατζή Αναστασία με βαθμό 18,4.

syndesmos apantaxou pita2020c

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση, σε όλους τους  επισήμους και όλους τους συμπατριώτες μας που τίμησαν με την παρουσία τους στην κοπή  της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ