"Μηλέικα Νέα"

Ύστερα από 4 χρόνια δραστηριοτήτων, σας ανακοινώνουμε με μεγάλη χαρά την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου». Πρόκειται για την πρώτη επαγγελματική ομάδα τεχνών που ιδρύεται με έδρα το νησί μας και έχει στόχο την καλλιτεχνική εκπαίδευση, την πολιτιστική ευαισθητοποίηση και την εν γένει ανάπτυξη της τέχνης και της καλλιτεχνίας μέσα από μαθήματα χορού, θεάτρου και άλλων τεχνών, σεμινάρια με διακεκριμμένους καλλιτέχνες και παιδαγωγούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργανώσεις παραστάσεων, φεστιβάλ και εκθέσεων. Η εξωστρέφεια και η προώθηση της δουλειάς των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων κατοίκων της Μήλου είναι το πρώτο μας μέλημα, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα ανταλλαγής και επικοινωνίας με τα υπόλοιπα νησιά, την ηπειρωτική Ελλάδα και την Ευρώπη.

Με οδηγό την εμπειρία μας στις παραστατικές τέχνες και με την επιθυμία συνεργασίας με όλους τους πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους της Μήλου, ονειρευόμαστε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους ασχολούνται με τις τέχνες στο νησί μας να αναπτύξουν τις δεξιότητες και την πολιτιστική καλλιέργειά τους, ώστε να κατέχουν στο μέλλον όλα τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν ισότιμα στις απαιτήσεις του επαγγελματικού χώρου των παραστατικών τεχνών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσους συνέπραξαν στα σχέδιά μας και βοήθησαν το Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου από το 2015 που δραστηριοποιούμαστε στο νησί. Τον Αντώνη Βαμβούνη και το Acrossfit, το ΚΔΑΠ Μήλου, το Συνεδριακό Κέντρο Μήλου, την εταιρεία IMERYS, τον αθλητικό σύλλογο «ΙΕΡΑΞ», τον πολιτιστικό σύλλογο «ΕΦΑ», την «Πειραματική Σκηνή Μήλου», τον Οργανισμό «ΝΕΟΝ», το Δήμο Μήλου, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου, τη Μουσική Σχολή Μήλου «Μηλίων Τέχνες», το Σύλλογο Γυναικών Μήλου, το Κέντρο Κοινότητας Μήλου, την ομάδα Omnivion και τον Δημήτρη Τσιαπκίνη, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Αρχαιολογική Εφορία Κυκλάδων και Μήλου, τη φωτογράφο Μάντη Λυκερίδου, τον Δημήτρη Πουλημένο τον Αντώνη Πουλάκη και τις ηλεκτρονικές σελίδες Milos Voice, Milos Life, Μηλέικα Νέα και Milos 24. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους και συνεργάτες που από το 2015 στηρίζουν τις προσπάθειές μας και πάνω απ’ όλους τους μικρούς και μεγάλους σπουδαστές μας και τους γονείς τους που έδωσαν πνοή στα όνειρά μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές και το έργο της καλλιτεχνικής διευθύντριας της ομάδας Φιλιώ Λούβαρη, τις μέχρι τώρα δραστηριότητες του Κέντρου, τα προσεχή project και την εκδήλωση ενδιαφέροντος για οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας, παρακαλώ επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 6976 778 463. Σελίδα facebook: https://www.facebook.com/dance.theatre.milos/