"Μηλέικα Νέα"

Ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Γυμνασίου Μήλου, αισθάνομαι την ανάγκη, με βαθιά συγκίνηση να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που στήριξαν έως τώρα την προσπάθεια του Συλλόγου, στον βραχύ βίο του (σχεδόν ενός έτους) και εξακολουθούν ακόμα να το πράττουν ο καθένας με τον τρόπο του και ανάλογα με τις δυνατότητές του. Όλων τα ονόματα, είτε ως χορηγών είτε ως αρωγών, έχουν αναφερθεί δημόσια με ανακοινώσεις του Συλλόγου.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να εξάρω τη στενή και αποδοτική συνεργασία του Συλλόγου με τη Διεύθυνση του Γυμνασίου Μήλου, τόσο με την προηγούμενη Διευθύντρια κ. ΒΗΧΟΥ Αικατερίνη όσο και με τη νυν Διευθύντρια κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗ Ευτυχία και την Υποδιευθύντρια κ. ΓΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΥ Ολυμπία, αλλά και με τους εξαιρετικούς καθηγητές του Σχολείου μας, σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυριακά εποχή. 

Βεβαίως, τίποτα από όλα όσα επετεύχθησαν δεν θα έπαιρνε σάρκα και οστά χωρίς την αδιάκοπη προσπάθεια των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία με ζήλο και δαπανώντας προσωπικό χρόνο και πολλές φορές και με προσωπική εργασία, στήριξαν και περάτωσαν τις ανάγκες και τα αιτήματα του Σχολείου. 

Από την πρώτη ημέρα που συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ., ανταποκρινόμενο πλήρως στο σκοπό για τον οποίο εκλέχτηκε, δραστηριοποιήθηκε ενεργά για την ικανοποίηση των εκάστοτε αναγκών του Σχολείου, όπως αυτές εκφράζονταν από τη Διεύθυνσή του.

Ως αποτέλεσμα λοιπόν, αυτής της διαρκούς εξελικτικής διαδικασίας, παρατίθενται τα εξής, ως δράσεις, προς ενημέρωση των γονέων/μελών του Συλλόγου:

 • Προμήθεια (111) καινούριων θρανίων προς αντικατάσταση του συνόλου των παλαιών θρανίων του Σχολείου, αξίας άνω των -10.000- ευρώ.
 • Προμήθεια (5) καινούριων φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (laptop), για τις ανάγκες λειτουργίας της αίθουσας πληροφορικής, αξίας περίπου -2.500- ευρώ.
 • Προμήθεια (3) καινούριων ηλεκτρονικών υπολογιστών, για τις ανάγκες λειτουργίας της αίθουσας πληροφορικής και της διοικητικής υποστήριξης του Σχολείου, αξίας περίπου -1.500- ευρώ.
 • Αγορά (5) πινάκων μαρκαδόρου για την αντικατάσταση ισάριθμων πινάκων κιμωλίας στις σχολικές αίθουσες, αξίας -500- ευρώ.
 • Προμήθεια (1) καινούριου πολυμηχανήματος (εκτυπωτής, φωτοαντιγραφικό, scanner), αξίας περίπου -500- ευρώ.
 • Αγορά (65) λογοτεχνικών βιβλίων για το σύνολο των μαθητών της Β΄ Γυμνασίου, για τις ανάγκες πραγμάτωσης εργασίας στα εκπαιδευτικά πλαίσια, αξίας -600- ευρώ.
 • Αγορά εξοπλισμού ρομποτικής, για τις ανάγκες του προγράμματος ρομποτικής του Σχολείου, αξίας -420- ευρώ.
 • Αγορά (1) μαγνητικού πίνακα ανακοινώσεων για τον προαύλιο χώρο του Σχολείου, αξίας -200- ευρώ.
 • Αγορά βιβλίων για τις ανάγκες του μαθήματος της Γερμανικής γλώσσας, αξίας -130- ευρώ.
 • Αγορά (1) τύμπανου παρέλασης, προς αντικατάσταση λόγω φθοράς του παλαιού, αξίας -96- ευρώ.
 • Αγορά και προσφορά αναμνηστικού φωτογραφικού άλμπουμ τύπου λευκώματος ανά Τμήμα για όλους τους μαθητές του Γυμνασίου, συνολικής αξίας -1.950- ευρώ.
 • Αγορά και προσφορά αναμνηστικού βραχιολιού (επιπλέον του λευκώματος που έλαβαν με τα απολυτήριά τους) στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, το οποίο ανέγραφε την ημερομηνία του ΄΄reunion΄΄ τους, συνολικής αξίας -250- ευρώ.
 • Τοποθέτηση σιδερένιων και ξύλινων προστατευτικών διαχωριστικών σε επικίνδυνα σημεία εντός του σχολικού χώρου, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
 • Διοργάνωση και κάλυψη του κόστους μεταφοράς των μαθητών της Γ΄ Τάξης με λεωφορεία της περιπατητικής εκδρομής στο μονοπάτι του κτήματος ΄΄Άρκευθος΄΄ στο Χάλακα Μήλου, την 06-04-2022.
 • Διοργάνωση και κάλυψη του κόστους μεταφοράς όλων των μαθητών του Σχολείου σε εκπαιδευτική/ψυχαγωγική εκδρομή στην Κίμωλο, την 12-10-2022, με ταυτόχρονη συμμετοχή/συνοδεία μελών του Συλλόγου.
 • Διοργάνωση της ενημερωτικής δράσης από τον ειδικό ομιλητή Στράτο ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ σε ΄΄Θέματα Επαγγελματικού Προσανατολισμού΄΄ την 23-05-2022, με δωρεάν συμμετοχή, για γονείς και μαθητές, στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου και στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ Μήλου, αντίστοιχα.
 • Διοργάνωση της ενημερωτικής δράσης ΄΄Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο΄΄, από ειδικό ομιλητή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, την 26-05-2022, με δωρεάν συμμετοχή, για γονείς και μαθητές, στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου.
 • Διοργάνωση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Σχολείου (κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας με προσφορά χυμών και δωρεά χρηματικού ποσού -30- ευρώ σε κάθε έναν από τους τυχερούς μαθητές που κέρδισαν το φλουρί κάθε Τμήματος και συμβολικού δώρου αξίας -37- ευρώ στον τυχερό καθηγητή που ομοίως κέρδισε το φλουρί στην πίτα των καθηγητών, συνεισφορά με προσφορά αναψυκτικών και γλυκισμάτων στο Χριστουγεννιάτικο BAZAAR).
 • Ενεργή συμμετοχή του Συλλόγου, ανταποκρινόμενου σε όλες τις προσκλήσεις για διαβούλευση προς το σκοπό λήψης αποφάσεων ή ενημέρωσης από τη Δημοτική Αρχή ή τη Διεύθυνση του Σχολείου.
 • Λήψη απόφασης για μείωση της ετήσιας συνδρομής κάθε οικογένειας μαθητή/ών από -30- στα -20- ευρώ. (Θερμές ευχαριστίες στη Μαρία ΣΟΥΡΑ, η οποία συνδράμει το Σύλλογο με τη συγκέντρωση στο κατάστημά της των συνδρομών των γονέων).

Σας ευχαριστώ όλους!!!

Ο Πρόεδρος:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ Ηλίας