"Μηλέικα Νέα"

Στον δημοσιογράφο Σπύρο Τσακίρη και στην εκπομπή «Podcast: Υποστηρίζουμε την τέχνη» μίλησε η Φιλιώ Λούβαρη, Καλιτεχνική Διευθύντρια στο Διεθνές Κέντρο Χορού και Θεάτρου Μήλου, για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού που απασχολούν και επηρεάζουν και τη Μήλο και τους καλλιτέχνες της.

Η Φιλιώ Λούβαρη, που επιμελείται με την ομάδα της και το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Μήλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην στήριξη της Δημοτικής Αρχής και της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Μήλου για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που η πραγματοποίησή τους έχει επηρεαστεί από την πανδημία και έχουν αναβληθεί επ’ αόριστον.

Ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι φέτος θα ξεκινούσε η Α’ Θερινή Ακαδημία Τεχνών Μήλου, στην οποία περιλαμβάνονταν σεμινάρια για τους κατοίκους του νησιού, και κυρίως για τους νέους και τους έφηβους, από όποιον καλλιτέχνη ερχόταν για περιοδεία στο νησί μας.

Κλείνοντας, η Καλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Χορού και Θεάτρου Μήλου τόνισε: «Η Μήλος είναι το μόνο νησί των Κυκλάδων που έχει αρχαίο θέατρο κι είναι κρίμα να μείνει χωρίς ζωή»