"Μηλέικα Νέα"

Η διοίκηση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΛΟΥ καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια της εταιρείας “Edilmac”, με τις πλάτες της “Ελληνικός Χρυσός”, να χτυπήσει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδας και τη δράση του στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. 

Με γελοίες προφάσεις απείλησαν την Παρασκευή 26 Μάρτη με απόλυση τον πρόεδρο του Συνδικάτου και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας και τον γραμματέα του Συνδικάτου για “απαράδεκτη συμπεριφορά”.

Η κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας έρχεται ως συνέχεια των απειλών σε εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους σε δράσεις, της κήρυξης ως παράνομων των δίκαιων αιτημάτων τους και της απόλυσης (μη ανανέωσης συμβάσεων) 2 εργαζομένων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Συνδικάτου τους.

Τους ξεκαθαρίζουμε: Πάρτε πίσω τις απειλές. Η ενέργεια αυτή αποτελεί επίθεση απέναντι σε όλα τα σωματεία και την εργατική τάξη, είναι επίθεση στην πάλη των εργατών για το δίκιο τους.  Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες.

Εργαζόμενοι αγωνιστές στα μεταλλεία, συνεχίστε τον αγώνα σας. Είμαστε μαζί σας.

Η ενότητα της εργατικής τάξης είναι το όπλο μας απέναντι στα παράσιτα που καρπώνονται τον πλούτο που εμείς παράγουμε, με τον ιδρώτα και το αίμα μας. Είναι το όπλο μας απέναντι στους νόμους και το κράτος τους που μας “προστατεύει” τόσο όσο αντέχουν τα κέρδη τους.

Είμαστε μαζί σας, για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων σας.

Βροντοφωνάζουμε μαζί: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!»

Ο Πρόεδρος

Κορακιανίτης Νικόλαος

Ο Γραμματέας

Νίνος Περικλής

K