"Μηλέικα Νέα"

Το Φλαμένκο αποτελεί μία σύνθετη μορφή τέχνης, η οποία συνδυάζει την Ανδαλουσιανή παράδοση και φιλοσοφία με το χορό, τη μουσική και το τραγούδι. Η συνύπαρξη της Αραβικής, Ανδαλουσιανής και τσιγγάνικης κουλτούρας το καθιστά μοναδικό είδος χορού, μουσικής και τραγουδιού. Βασικό συστατικό του συγκεκριμένου είδους αποτελεί ο ήχος των ποδιών των χορευτών και τα κοφτά χτυπήματα (zapateado), καθώς και οι κινήσεις των χεριών και του σώματος.

Σε αυτή την ιδιαίτερη, μοναδική τέχνη θα μας εισάγει το διήμερο σεμινάριο Φλαμένκο που διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Χορού & Θεάτρου Μήλου στα πλαίσια των Παιδαγωγικών Δράσεων του Φεστιβάλ «Από τη θάλασσα» που επεκτείνει τις δραστηριότητες του σε ολόκληρο το χρόνο, προκειμένου να εμπλουτιστεί η καλλιτεχνική εκπαίδευση και καλλιέργεια της κοινότητας της Μήλου, με προσκεκλημένη τη διακεκριμένη χορεύτρια και παιδαγωγό Κατερίνα Βούλγαρη. Το Εισαγωγικό αυτό Σεμινάριο θα μας ταξιδέψει στις γειτονιές της Ανδαλουσίας και θα μας μυήσει στους τσιγγάνικους ρυθμούς, με σκοπό να επαναλαμβάνεται κάθε μήνα.

Και μιας και ο χορός δεν έχει ηλικία, φύλο και σύνορα, το σεμινάριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και φύλα. Μοναδική απαίτηση η όρεξη για να γνωρίσουμε αυτόν τον ιδιαίτερο και εκπληκτικό χορό έκφρασης συναισθημάτων.

(Για όποιον ενδιαφέρεται να ξεκινήσει με σκοπό πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση, γίνεται προετοιμασία για την εξεταστική περίοδο, από αρχάρια έως επαγγελματικά επίπεδα (συνήθως τέλος Ιουνίου - αρχές Ιουλίου), από την ακαδημία Spanish Dance Society). Μετά την εκάστοτε εξεταστική οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν πιστοποίηση, ανάλογα με το επίπεδο που εξετάστηκαν).

ΠΟΤΕ: Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

ΩΡΑΡΙΑ: ΕΦΗΒΩΝ & ΕΝΗΛΙΚΩΝ (ΑΠΟ 13 ΕΤΩΝ): 17.00 – 18.00 | JUNIOR (9 – 12 ετών): 18.15 – 19.15

ΚΟΣΤΟΣ (TIMH ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ): 10,00 Ευρώ (Παιδιά & Έφηβοι), 20,00 Ευρώ (Ενήλικοι).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ (μέχρι τις 19 Νοεμβρίου): Φιλιώ Λούβαρη (6976 778 463)

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ: Παπούτσια ή μποτάκια με λίγο χονδρό τακούνι (όχι λεπτό), Φόρμα γυμναστικής (Αγόρια) και κολλάν με  οποιαδήποτε μακριά φούστα (όχι πολύ στενή) αν υπάρχει (Κορίτσια), ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΟ.

ΤΙ ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ: Επεξήγηση των ρυθμών (PALOS), Βασική τεχνική κορμού, Βασικές θέσεις χεριών (BRACEO), Συνδυασμός κορμού και χεριών, Χτυπήματα και τεχνική ποδιών ( ZAPATEADOS), Χορογραφία

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ-ALBERTINI ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΛΑΜΕΝΚΟ / ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΗ ΕΞΕΤΑΣΤΡΙΑ ΤΟΥ SPANISH DANCE SOCIETY