"Μηλέικα Νέα"

horeca2018

Το Σωματείο Ξενοδόχων Μήλου συμμετείχε στην HORECA κατόπιν προσκλήσεως του ΞΕΕ, με δικό του περίπτερο το τετραήμερο από  09/02/2018 έως 13/02/2018. Με μία απολύτως επιτυχημένη οργάνωση και με τεράστια επισκεψιμότητα, εκπρόσωποι του Σωματείου μας ήρθαν σε επαφή με χιλιάδες κόσμου, προκειμένου να προωθήσουν τουριστικά το νησί μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνυπήρχαν μόνο έξι προορισμοί ( Μήλος, Ίος, Κάλυμνος, Πάρος, Πρέβεζα και Πόρος ) και η επισκεψημότητα του Μηλέϊκου περιπτέρου εντυπωσιακά υψηλή.

Στα πλαίσια της έκθεσης παρουσιάστηκε από το Σωματείο Ξενοδόχων Μήλου και επίσημα το ΜΗΛΕΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ, το Σάββατο 10/02/2018, γεγονός που παρακολούθησαν εκατοντάδες επισκέπτες καθώς και αρκετοί δημοσιογράφοι γαστρονομίας και ο εμπνευστής του συγκεκριμένου προϊόντος κ. Γεώργιος Πίττας.

Κατά γενική ομολογία η παρουσίαση του Μηλέϊκου Πρωϊνού απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις και κριτικές τόσο για την επιλογή των εδεσμάτων όσο και για τον τρόπο παρουσίασης του. Να υπενθυμίσουμε ότι ανεπίσημα  το Μηλέϊκο Πρωϊνό είχε παρουσιαστεί πρίν ένα έτος στα πλαίσια επισκέψεως δημοσιογράφων γαστρονομίας, από την ομάδα DELICIOUS MILOS, η οποία επιμελήθηκε μαζί με μέλη του Σωματείου μας και την παρουσίαση του στην HORECA 2018.

Επίσης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που μας παρείχε η διοργάνωση , υπήρχε δυνατότητα προβολής τοπικών  προϊόντων και εδεσμάτων από Μηλιούς επιχειρηματίες. Προϊόντα που έγιναν ανάρπαστα από τους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά κέντρισαν και το  εμπορικό ενδιαφέρον πολλών συναφών επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν είτε με προσωπική εργασία είτε με διάθεση υλών και προϊόντων στην επιτυχή πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης. Ειδικότερα την ομάδα του DELICIOUS MILOS A TRIP TO TASTE   ΠΑΠΙΚΙΝΟ ΒΑΣΙΛΗ και ΕΙΡΗΝΗ ΨΑΘΑ, τον ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ την ΑΘΗΝΑ ΨΑΘΑ, τον ΧΡΗΣΤΟ ΜΟΣΧΟΒΗ και την ΜΑΡΙΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟΥ, οι οποίοι επιμελήθηκαν την παρασκευή και παρουσίαση του μπουφέ με τα τοπικά εδέσματα.

Επίσης να ευχαριστήσουμε και τις κάτωθι επιχειρήσεις και ιδιώτες που με προϊόντα και προσωπική εργασία, συνέβαλαν στην δημιουργία αυτού του μπουφέ. ( αλφαβητικά ):

ΒΑΜΒΟΥΝΗ ΑΝΕΖΙΝΑ (ΓΛΥΚΟΦΙΛΕΜΑ )

ΒΑΜΒΟΥΝΗ ΕΙΡΗΝΗ  (ΓΛΥΚΟΦΙΛΕΜΑ )

ΒΗΧΟ  ΓΕΩΡΓΙΟ ( ΤΣΑΚΑΝΟ )

ΒΗΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ( ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ )

ΒΗΧΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΒΙΚΕΛΗ ΙΩΑΝΝΗ (ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΑΡΟΔΡΟΜΟΣ )

ΒΗΧΟΥ ΜΑΡΙΑ (ΤΣΑΚΑΝΟΣ )

ΒΛΑΧΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ( ΚΑΦΕΝΕΟΝ )

ΛΙΛΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ( ΒΟΥΛΓΑΣ )

ΜΑΛΛΗ  ΙΩΑΝΝΗ  (ΦΟΥΡΝΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ )

ΜΑΛΛΗ ΚΩΝ/ΝΟ ( ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ )

ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ( ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ )

ΤΟΥΡΛΟ ΠΕΤΡΟ ( ΤΣΙΦΤΗ)

ΤΣΕΡΩΝΗ ΣΤΕΛΛΑ (ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ )

ΜΑΛΛΗ ΜΠΑΜΠΗ (ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ )

ΨΑΘΑ ΑΝΘΟΥΣΑ

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον κ. Γεώργιο Πίττα, εμπνευστή του όλου εγχειρήματος, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του οποίου πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση μας, καθώς επίσης και την κυρία  Σίσσυ Αγγελοπούλου γραμματέα του ΞΕΕ, και τους συνεργάτες της για την άψογη συνεργασία και βοήθεια τους.

Πιστεύοντας ότι σαν Σωματείο καταφέραμε επάξια να εκπροσωπήσουμε  το νησί μας στην HORECA  και να αναδείξουμε μέρος του γαστρονομικού του πλούτου, σας προσκαλούμε όλους να γνωρίσετε και να εντάξετε το ΜΗΛΕΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ στις επιχειρήσεις σας.

Η Πρόεδρος  ΤΟΥΡΛΟΥ ΦΛΩΡΑ

Ο Αντιπρόεδρος ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η Γραμματέας  ΛΟΥΚΙΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Η Ταμίας  ΒΛΑΧΟΥ ΑΝΝΑ

Σχετικό άρθρο: Εντυπωσιακή παρουσία του «Ελληνικού Πρωινού» της Μήλου στη HORECA! (PHOTOS)