"Μηλέικα Νέα"

germanoi-milosΜε την επιστολή μου αυτή ευχαριστώ θερμά εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας του Γενικού Λυκείου Μήλου τους διοργανωτές της εκδήλωσης με θέμα «Οι Γερμανοί στη Μήλο», που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου το Σάββατο 9 Ιανουαρίου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στον υπεύθυνο διοργανωτή κ. Μάριο Ζούλια, φοιτητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας ,που έφερε εις πέρας με πολύ υπεύθυνο τρόπο την απαιτητική αποστολή να παρουσιάσει ένα ζήτημα μείζονος ενδιαφέροντος της τοπικής ιστορίας του νησιού, όσο και στο δραστήριο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων μαθητών του Γενικού Λυκείου Μήλου, υπό την αιγίδα του οποίου κατέστη δυνατή η υλοποίηση της εκδήλωσης.

Ο πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης, υπό τον τύπο συνέντευξης αυτοπτών μαρτύρων μιας δραματικά σκληρής εποχής από νέους ανθρώπους, έφερε το μικρό αλλά απαιτητικό κοινό της εκδήλωσης στην ευχερή δυνατότητα να γίνει κοινωνός στην πρωτόγνωρη εμπειρία των γεγονότων και του κλίματος του καιρού που η λαίλαπα της Γερμανικής Κατοχής έθεσε και τη Μήλο κάτω από τις μαύρες φτερούγες της.

Θεωρώντας ως εκπαιδευτικός ότι η ανάμνηση είναι το θεμέλιο της Iστορικής Mνήμης ,επομένως και της Εθνικής Συνείδησης, καλωσορίζω τη θετική αποτίμηση της επιτυχημένης εκδήλωσης στα πεπραγμένα και στη προσφορά του ΓΕ.Λ Μήλου στη τοπική κοινωνία.

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

Φιλόλογος

Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Μήλου