"Μηλέικα Νέα"

Απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό έχουν αποκτήσει οι υγειονομικές δομές της Σερίφου, της Τήνου και της Μήλου, στο πλαίσιο της δράσης του Σωματείου “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος”, για την οποία και το Δ.Σ. του βραβεύθηκε προσφάτως από την Ακαδημία Αθηνών.

Ενίσχυση σε παιδιατρικό εξοπλισμό, αλλά και σε εξοπλισμό για τη αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού, έχουν δεχθεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου, καθώς και τα Κέντρα Υγείας Μήλου και Τήνου.

Το έργο του Σωματείου έχει “αγγίξει” και τις Κυκλάδες, αξιοποιώντας δωρεές από Ιδρύματα, προς στήριξη του ευαίσθητου τομέα της υγείας, πανελλαδικά αλλά και στο νησιωτικό νομό.

Συγκεκριμένα, η Ακαδημία Αθηνών απένειμε στο Σωματείο “Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος” και στην πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Natasha Clive - Βρέκοσι, οίκοθεν το βραβείο “Αικατερίνης Π. Οικονόμου”, το οποίο απονέμεται σε γυναίκα ή γυναικεία οργάνωση - Σωματείο που έχουν διακριθεί λόγω εξαίρετων πράξεων ή δράσεων κοινωνικής ευποιίας και φιλανθρωπίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σωματείο τιμήθηκε “δια το πολυετές ευποιητικόν αυτών έργον υπέρ της υγείας των της πατρίδος τέκνων”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή της η Ακαδημία.

Να τονισθεί πως μέσω της συγκεκριμένης δράσης, αναπτύσσεται έργο που συμβάλλει στη διασφάλιση της υγείας των παιδιών.

Παιδιατρικός εξοπλισμός στο ΠΠΙ Σερίφου

Ειδικότερα, όσον αφορά στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου τον περασμένο Ιούλιο απέκτησε σημαντικό παιδιατρικό εξοπλισμό με αξιοποίηση δωρεάς από το Ίδρυμα “Αθηνά Ι. Μαρτίνου”.

Ο γενικός ιατρός και επιστημονικός υπεύθυνος του ΠΠΙ Σερίφου, Αθανάσιος Κόνταρης είχε ευχαριστήσει το Σωματείο, λέγοντας τα εξής: “Με το παρόν μήνυμα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλου του προσωπικού του ΠΠΙ ΣΕΡΙΦΟΥ για την πολύτιμη και εξαιρετικά χρήσιμη δωρεά σας. Γνωρίζετε πολύ καλά την αναγκαιότητα ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στα παιδιά ιδιαίτερα σε απομονωμένες περιοχές όπως η Σέριφος. Για τον παραπάνω λόγο η δωρεά σας αποκτά ιδιαίτερης σημασίας πράξη για την ποια είμαστε ευγνώμονες”.

Εξεταστική παιδική κλινική στο Κ.Υ. Μήλου

Επιπλέον, στο Κέντρο Υγείας Μήλου με την υποστήριξη της “The Hellenic Initiative Australia”, δόθηκε προ έτους σύγχρονος εξοπλισμός για την κάλυψη αναγκών όσον αφορά στα επείγοντα του Κέντρου Υγείας του νησιού προς εξυπηρέτηση των μικρών παιδιών.

Η επιστημονική διευθύντρια, Μόρφω Βαλλά, είχε ευχαριστήσει το Σωματείο, επισημαίνοντας τα εξής: “Αξιότιμοι κύριοι, αας ευχαριστούμε θερμά για τη δωρεά σας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Κ.Υ. Μήλου για τους μικρούς μας ασθενείς. Ο ιδιαίτερα σύγχρονος εξοπλισμός θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ασθενών και οπωσδήποτε θα διευκολύνει το έργο μας. Η δε καλαίσθητη επιλογή του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, κυρίως της εξεταστικής παιδικής κλίνης, βοηθάει στην εξέταση των παιδιών, τα οποία υπερνικούν την φυσική φοβία για την ιατρική εξέταση. Σας ευχαριστούμε για την συμβολή σας, ελπίζοντας και σε μελλοντική συνεργασία”.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ…