"Μηλέικα Νέα"

empoureios

Την πρώτη φορά που ανακοινώσαμε ότι θα πάμε Σεπτέμβρη στη Μήλο, οι φίλοι μάς κοίταξαν δύσπιστα. Διότι, ναι, θα βρεθείς σε κάποιες από τις ωραιότερες, διαφορετικές, εύκολες ή δύσκολες στην πρόσβασή τους παραλίες του Αρχιπελάγους, θα πας στο Σαρακήνικο, το Κλέφτικο, τη Συκιά, το Τσιγκράδο, τη Φυρίπλακα, την Αλογόμαντρα, τον Παπαφράγκα, την Αχιβαδόλιμνη, το Παλαιοχώρι, την Πλάθιενα, την Αγία Κυριακή.

Όταν θέλεις να φας τοπική κουζίνα, όμως, ή καλό ψάρι πού θα πας; Δύσκολο το ερώτημα, οπότε η έρευνα μπορούσε να γίνει μόνο επιτόπου. Eκδράμοντας στο νησί και με τη βοήθεια των ντόπιων, βρήκαμε τους σωστούς προορισμούς τους οποίους και σκοπεύω άμεσα να μοιραστώ μαζί σας. Η κτηνοτροφική παραγωγή παραμένει ισχυρή και τα κατσίκια του Χάλακα είναι μεθυστικής νοστιμιάς, όπως και τα τυριά, αλλά και τα μποστανικά που παράγουν στην ηφαιστειογενή γη τους οι Μηλιοί.

Ακόμη και στα μανάβικα ή τα παντοπωλεία, μπορείς να βρεις εισαγόμενα προϊόντα, αλλά και αυτόχθονα, εκείνα που κρατούν για τους μόνιμους πελάτες και δεν συγκρίνονται σε συμπύκνωση γεύσης.

Αναλυτικά ολόκληρο το άρθρο της Νανάς Δαρειώτη στο AthensVoice…