"Μηλέικα Νέα"

tzitzikas-mermygkas1

Βράβευση της εκδήλωσης για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ορυκτών 2017 στον θεσμό της Imerys Sustainable Development Challenge 2017!

«Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», η δράση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 στη Μήλο στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ορυκτών 2017, απέσπασε από κοινού με τη δράση «Οδικής Ασφάλειας» που διοργανώθηκε στα γραφεία της Εταιρίας στην Κηφισιά,  το πρώτο βραβείο μεταξύ όλων των Εταιριών που συμμετείχαν στον εσωτερικό θεσμό της Imerys Sustainable Development Challenge 2017.  Ο θεσμός αυτός επιβραβεύει επί 13 συνεχή χρόνια καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται η Εταιρία. Το 2015, στον ίδιο διαγωνισμό, η Μήλος είχε πάρει πάλι το πρώτο βραβείο με τη δράση το «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» που είχε υλοποιηθεί με τη συμμετοχή του Γυμνασίου Μήλου.

tzitzikas-mermygkas

Τα παιδιά των σχολείων της Μήλου, και συγκεκριμένα της Β΄ και Γ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Αδάμαντα και της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μήλου, με τη συμμετοχή τους στα δρώμενα και τη διάθεσή τους, εντυπωσίασαν τους κριτές των βραβείων που αξιολόγησαν τη δράση μέσα από ένα μικρό βίντεο, μία αναλυτική περιγραφή, και μια σειρά αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών. Το θέμα της ασφάλειας απέκτησε έτσι άλλη διάσταση, αφού το κυρίαρχο σύνθημα «Παίζω-παίζω ασφαλώς μα προσέχω διαρκώς»! υπενθύμιζε ότι μπορούμε όλοι να παίζουμε και να διασκεδάζουμε αλλά με κανόνες και ασφάλεια για εμάς και τους συμπαίκτες μας. 

tzitzikas-mermygkas2

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο Φυτώριο της Imerys στα Πολλώνια, με την καθοδήγηση των εμψυχωτών του εκπαιδευτικού οργανισμού Ευπαλίνος.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στη δράση, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο  Διευθυντής της Εταιρίας κ. Ιωάννης Σανούδος στο χαιρετισμό του «τα χαμόγελα και η χαρά των παιδιών είναι η καλύτερη ανταμοιβή και σηματοδοτεί την επιτυχία της κάθε προσπάθειάς μας».

tzitzikas-mermygkas4

tzitzikas-mermygkas3

Φωτογραφίες: Μάντη Λυκερίδου-Βελετά