"Μηλέικα Νέα"

aerolimenas-athinwnΕπιπλέον περίπου δέκα ευρώ θα καλούνται να πληρώσουν οι επιβάτες που πετούν από το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς τα νησιά Σκύρο, Αστυπάλαια, Ικαρία, Μήλο και Λέρο, καθώς από τις 27 Μαρτίου 2016 θα επιβαρύνονται με το Τέλος Εξυπηρέτησης Επιβατών.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα για κάποιες από τις γραμμές και συγκεκριμένα για τα νησιά Σκύρος, Αστυπάλαια, Ικαρία, Μήλος και Λέρος, δεν προβλεπόταν χρέωση του Τέλους Εξυπηρέτησης Επιβατών από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Σε μια προσπάθεια η προηγούμενη Δημοτική Αρχή των Κυθήρων να πετύχει αντίστοιχη απαλλαγή για τα Κύθηρα, παρενέβη προς την Ε.Ε. Ωστόσο, η απόφαση της Ε.Ε. ήταν ότι δεν πρέπει να υφίσταται απαλλαγή του Τέλους Εξυπηρέτησης Επιβατών για κανένα προορισμό. Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε εντολή στο ΔΑΑ να ξεκινήσει να χρεώνει το Τέλος Εξυπηρέτησης Επιβατών και στους επιβάτες που ταξιδεύουν προς τα πέντε νησιά, που μέχρι πρόσφατα απολάμβαναν την απαλλαγή.

Ως αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, από τις 27/03/2016 οι επιβάτες που αναχωρούν από την Αθήνα θα επιβαρύνονται με το Τέλος Εξυπηρέτησης Επιβατών.
Η Aegean, από την πλευρά της, πάντως, χθες ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει «καμία διαφοροποίηση είσπραξης ή χρέωσης από την ίδια την εταιρεία». «Θέλουμε να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση AEGEAN. Η AEGEAN παραμένει προσηλωμένη στη στρατηγική υποστήριξης των νησιών και της αύξησης της κίνησης, η οποία ήδη με την πολιτική ναύλων που εφαρμόζουμε, αλλά και τη διεύρυνση της διασυνδεσιμότητας με το εξωτερικό, με το δίκτυο της Αθήνας που μεγαλώνει, έχει αυξηθεί κατά 50% συνολικά την τελευταία τριετία», αναφέρουν πηγές της εταιρείας.