"Μηλέικα Νέα"

Τη Μήλο επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, όπου είχαν σειρά επαφών με την Έπαρχο Μήλου κα Έλλη Χωριανοπούλου, τον Δήμαρχο του νησιού κ. Μανώλη Μικέλη και εκπροσώπους πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεργασίας τους, τέθηκαν όλα τα ζητήματα του νησιού, καθώς και η πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και η ολοκλήρωση των οποίων θα συμβάλλει στην πρόοδο και ανάπτυξή του.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα στο οποίο δόθηκε βαρύνουσα σημασία ήταν το έργο στην περιοχή «14 Μάρτυρες» για το οποίο λήφθηκαν οριστικές αποφάσεις και δόθηκαν κατευθύνσεις.

Επισκέφθηκαν επίσης όλα τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού, στα οποία έχουν γίνει παρεμβάσεις συντήρησης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, έχοντας ως τελικό σταθμό το  Γυμνάσιο - Λύκειο , το οποίο ανακατασκευάστηκε πλήρως με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

xatzimarkos leontariths milos 2023c

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου

Στην υπέροχη Μήλο βρεθήκαμε σήμερα, και οδηγηθήκαμε κατευθείαν, με τον Δήμαρχο Μήλου Μανώλη Μικέλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, την Επαρχο Ελλη Χωριανοπούλου και τους συνεργάτες μας, στην θέση «14 Μάρτυρες» όπου αντιμετωπίζουμε ένα σημαντικό πρόβλημα στο οδικό δίκτυο λόγω της διάβρωσης της ακτής.

Το πως κρατάμε ζωντανά ή πως εκτελούμε τα έργα στα νησιά μας, δεν μπορούμε εύκολα να το περιγράψουμε. Κυρίως, γιατί δύσκολα θα γίνουμε πιστευτοί.

Το συγκεκριμένο έργο, σύντομα θα ξεκινήσει. Σε δύο στάδια παρέμβασης, με στόχο να αντιμετωπιστεί στο δεύτερο στάδιο το πρόβλημα σε όλο το μήκος της συγκεκριμένης οδού.

xatzimarkos leontariths milos 2023b

Κάθε σχολείο που φτιάχνεται, κάθε γήπεδο, κάθε δράση που έχει αποδέκτη τα παιδιά, έχει και την υψηλότερη ανταμοιβή. Το χαμόγελο τους.

Στο Τριοβάσαλο της Μήλου, το Δημοτικό Σχολείο αναβαθμίζεται.

Για όλους εμάς, στον Δήμο Μήλου που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που είναι ο φορέας χρηματοδότησης του έργου, μέσα απο τους Ευρωπαϊκούς της πόρους, η χθεσινή επίσκεψη μας σε αυτό το σχολείο μας έδωσε την δύναμη και την ενέργεια να συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά

xatzimarkos leontariths milos 2023a

Η Αννα και ο Ντενίς, έκοψαν την κορδέλα στο σχολείο τους. Ένα ακόμα σχολείο, το Γυμνάσιο-Λύκειο της Μήλου αποκαταστάθηκε

Σήμερα, μαζί με όλη την κοινότητα εγκαινιάσαμε ένα ανακαινισμένο συγκρότημα κτιρίων που όχι μόνο δεν μας ντροπιάζει πια αλλά μας δίνει την χαρά της δημιουργίας.

Σε αυτό, όπως και σε πολλά ακόμα έργα, τα βάσανα ήταν πολλά. Όλοι οι συντελεστές, ο Δήμος Μήλου που το εκτέλεσε, η Περιφέρεια που το χρηματοδότησε, χρειάστηκε να κτίσουν μια γερή συμμαχία για να ολοκληρωθεί.

Τρία ακόμα σχολεία της Μήλου βρίσκονται σήμερα σε στάδιο αναβάθμισης, τόσο του κτιριακού όσο και του εξοπλισμού τους.

Αλλά και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στο νησί, οδικό δίκτυο, απορρίμματα, αθλητικοί χώροι, δρομολογημένες με χρηματοδοτήσεις εξασφαλισμένες και εργολάβους εγκατεστημένους.

Και προχωράμε ... στο επόμενο έργο, στο επόμενο νησί, κάθε μέρα

Δηλώσεις Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη

Όπως τόνισε ο κ. Λεονταρίτης: «Αποδεικνύουμε καθημερινά, εμπράκτως τη φροντίδα μας για τα νησιά και τις υποδομές τους, ιδιαιτέρως  στον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης. Μέσα από το "Πρόγραμμα βελτίωσης Σχολικών Κτιρίων" της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχουν ολοκληρωθεί δεκάδες έργα στα νησιά μας προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τη νεολαία μας. Στη Μήλο, από τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών, τα χαμόγελα και τις φωνές τους πήραμε δύναμη και συνεχίζουμε, γιατί η νεολαία ήταν και παραμένει στις προτεραιότητές μας».