"Μηλέικα Νέα"

Με έναν αγροτικό γιατρό και τρεις ιδιώτες σε «επίταξη» βρίσκεται πλέον το Κέντρο Υγείας για το προσεχές διάστημα (υπο)λειτουργίας του. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και έγγραφα της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Μήλου προς τους αγροτικούς γιατρούς, συμπεριλαμβανομένου και του Περιφερειακού Ιατρείου Κιμώλου, από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει σε εφημερία χωρίς την παρουσία ειδικευμένου ιατρού.

Ήδη από το βράδυ του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου η υγεία των κατοίκων του νησιού ισορροπεί σε μία κλωστή, ενώ όπως αναφέραμε και πιο πάνω, στον «αέρα» βρίσκεται και το Περιφερειακό Ιατρείο Κιμώλου που καλύπτεται από το Κέντρο Υγείας Μήλου.

Μάλιστα η Διοίκηση του Κέντρου Υγείας Μήλου σε μια «λύση» ανάγκης ή απελπισίας, επικαλούμενη τα πλαίσια των διατάξεων του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας «επιτάσσει» τους ιδιώτες γιατρούς που λειτουργούν στο νησί της Μήλου για το διάστημα αυτό.

Από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου λοιπόν μπορείτε να… συμβουλεύεστε και να καλείτε τους κάτωθι ιατρούς της Μήλου:

-Γεώργα Άννα (Γενικής Ιατρικής)

-Πετρόπουλο Χρήστο (ΩΡΛ)

-Σουρίδη Ηλία (Καρδιολόγος)

Οι προαναφερόμενοι δυνατόν και να προσέλθουν στο χώρο του Κ.Υ. Μήλου εφόσον επιτακτικά επείγουσες περιστάσεις το απαιτούν.

Η προσέλευση των ιατρών είναι εθελοντική και μη αμειβόμενη φυσικά αν μη τι άλλο.

Εικάζουμε ότι η «επίταξη» αυτή των ιδιωτών ιατρών ισχύει και για το τρέχων Σαββατοκύριακο 5-6 Σεπτεμβρίου, κάτι που δεν γίνεται σαφές, τουναντίον το λιγότερο, δημιουργεί ανασφάλεια για οποιαδήποτε επείγουσα ανάγκη παρουσιαστεί στη Μήλο μέχρι την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου τουλάχιστον.

Τα «Μηλέικα Νέα» θα επανέλθουν με νεότερη ενημέρωση αν αυτή υπάρξει.