"Μηλέικα Νέα"

Η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου Μήλου που κατά το τρέχον σχολικό έτος εκπονεί πρόγραμμα με τίτλο: «Στης Μήλου τα γυρίσματα……ψάχνω για ανθούς και μοσχοβολήματα», πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο  Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Μουζακίου από 1/3/2023 έως και 5/3/2023.

Κατά την πενθήμερη φιλοξενία που της παρείχε το ΚΕ.ΠΕ.Α. Μουζακίου στις εγκαταστάσεις του, οι μαθητές και οι μαθήτριες βίωσαν μια διαφορετική και πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία  στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι στον κόσμο των βοτάνων». Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε όλες τις δράσεις επίσκεψης πεδίου, αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την προστασία του, παρασκεύασαν  αφεψήματα -εγχύματα –έλαια με βότανα, αναγνώρισαν βότανα της περιοχής,

περπάτησαν……παρατήρησαν…..

Η πραγματοποίηση τέτοιων εκπαιδευτικών επισκέψεων φέρνει τους μαθητές και μαθήτριες  σε επαφή με τη φύση, τη βιωματική μάθηση και την απόκτηση εμπειριών.

Ευχαριστώ θερμά τους υπεύθυνους του ΚΕ.ΠΕ.Α  Μουζακίου κα. Ζαμπάλου Στέλλα, κα. Μπαλατσού Γεωργία  και κ. Γραμμένο Κωνσταντίνο για την συνεργασία και φιλοξενία.

Επίσης το πρακτορείο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» που ανέλαβε το ταξίδι μας,  το οποίο πραγματοποιήθηκε καλύτερα από όσο το φανταζόμασταν. Αυτό οφείλεται κυρίως στον οδηγό κ. Κατσιφό Βασίλειο που η καλή του διάθεση και το χαμόγελό του μας χάρισε στιγμές  μοναδικές.

Την συνάδελφο Μαγκαφουράκη Ευαγγελία που ακολούθησε ως συνοδός.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους γονείς των μαθητών και μαθητριών μου που μου εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους  και στήριξαν το πρόγραμμα σε όλες τις φάσεις του. Συγχαρητήρια για τα παιδιά σας ήταν απλά… ΥΠΕΡΟΧΑ.

Τελειώνοντας να συγχαρώ τους μαθητές και μαθήτριες μου για τη συνεργασία τους, την υπευθυνότητα και την ωριμότητα που έδειξαν. Τους εύχομαι να έχουν την δυνατότητα πολλών τέτοιων εμπειριών που θα τους γεμίζει χαμόγελα και ευχάριστες αναμνήσεις.

Η εκπαιδευτικός, υπεύθυνη προγράμματος

Ντρέλια Μαργαρίτα