"Μηλέικα Νέα"

Με το κλείσιμο της φετινής σχολικής χρονιάς ολοκληρώθηκαν και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει σε ετήσια βάση το Μεταλλευτικό Μουσείο και απευθύνονται στους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων των σχολείων της Μήλου.

Τον Απρίλιο και τον Μάιο, πάνω από 130 μαθητές των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων και του Γυμνασίου Μήλου μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους ήλθαν σε επαφή με τον κόσμο των ορυκτών και τον ρόλο τους στην ανάπτυξη και την ευημερία της Μήλου από τα Νεολιθικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας. Με απλό και κατανοητό τρόπο γνώρισαν την ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πλήθους ηφαιστειακών πετρωμάτων και ορυκτών, ενώ ανακάλυψαν με διαδραστικό τρόπο τις ιδιότητες και τις χρήσεις τους στην καθημερινή μας ζωή.

mmm ekpaideytika milos 2024 min

Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς για το συνεχές ενδιαφέρον τους για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου και ιδιαίτερα την εκπαιδευτικό κα Ειρήνη Αρμένη για τη συμβολή της στη διαμόρφωση του φετινού εκπαιδευτικού προγράμματος για τα ορυκτά της Μήλου και τις χρήσεις τους. Πάνω απ’ όλα βέβαια ευχαριστούμε τους μαθητές που συμμετείχαν και σε αυτόν τον κύκλο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με διάθεση για γνώση και δημιουργία.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την μουσειοπαιδαγωγό κα Κολέτσιου, ενώ η Imerys Μήλου ανέλαβε το κόστος μεταφοράς των μαθητών προς και από το Μουσείο.

Καλό καλοκαίρι σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και στο επανιδείν το ερχόμενο φθινόπωρο!

Μήλος, 12/6/2024

mmm ekpaideytika milos 2024c min

mmm ekpaideytika milos 2024f min

mmm ekpaideytika milos 2024e min

mmm ekpaideytika milos 2024d min