"Μηλέικα Νέα"

epal-nom

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων και οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Μήλου ευχαριστούν ιδιαιτέρως το Ναυτικό Όμιλο Μήλου και τον Πρόεδρο του, κ. Κουφό Στέλιο για την επισκευή της μηχανής κοπής με πλάσμα του Εργαστηρίου Μηχανολογίας του σχολείου μας.

Σας ενημερώνουμε επίσης οτι ξεκινούν οι εγγραφές των μαθητών στο ΕΠΑ.Λ Μήλου για το Σχολικό έτος 2016-17. Η προθεσμία των εγγραφών είναι από 20 μέχρι 30 Ιουνίου και από 1 μέχρι 12 Σεπτεμβρίου.

Οι μαθητές έχουν δικαίωμα μεταγραφής ή αλλαγής τύπου σχολείου μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου.

Να τονίσουμε οτι η Επαγγελματική Εκπαίδευση από τη νέα σχολική χρονιά δίνει ακόμα περισσότερες δυνατότητες στους μαθητές που θα την επιλέξουν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:

1.Δίνεται η δυνατότητα των αποφοίτων των ΕΠΑΛ, και στο πιο απομακρυσμένο ΕΠΑΛ της χώρας, να εισάγονται και σε σχολές και τμήματα των Πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα, θα μπορούν με τις ίδιες εξετάσεις να εισάγονται με τη βαθμολογία τους σε σχολές των Πανεπιστημίων αντίστοιχες των τομέων που σπούδασαν στα ΕΠΑΛ και για ειδικό ποσοστό θέσεων επιπλέον 1%.

2.Διευρύνεται η δυνατότητα της πρόσβασης στα ΤΕΙ μέσω των ειδικών πανελλαδικών εξετάσεων για τους απόφοιτους ΕΠΑΛ, αφού θα διαγωνίζονται για ειδικό ποσοστό θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων στα ΤΕΙ, που προβλέπεται να είναι, κατά προσέγγιση, ανάλογο του ποσοστού των υποψηφίων που αποφοίτησαν από τα ΕΠΑΛ σε σχέση με το σύνολο των υποψηφίων για τα ΤΕΙ αποφοίτων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ,. Αποκαθίσταται, επίσης, η δυνατότητα πρόσβασης των αποφοίτων ΕΠΑΛ μέσω των ειδικών εξετάσεων στη σχολή Πυροσβεστικής.

Ενημερώνουμε τέλος όλους τους ενδιαφερόμενους ότι πραγματοποιείται μεγάλη προσπάθεια τόσο από τη Διευθυντή του Σχολείου όσο και από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ώστε να επαναλειτουργήσει από το επόμενο Σχολικό έτος ο Τομέας Υγείας & Πρόνοιας, ο οποίος θα δώσει μοναδικές ευκαιρίες στους αποφοίτους του, αφού «ξεκλειδώνει» όλες τις Σχολές Επιστημών Υγείας ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.

Για κάθε πληροφορία στο τηλ. 2287022533 ή στα Γραφεία του ΕΠΑ.Λ Μήλου.