"Μηλέικα Νέα"

epal-dhmotiko2017

Το Επαγγελματικό Λύκειο Μήλου και το Δημοτικό Σχολείο Μήλου ενώνουν τη φετινή σχολική χρονιά τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας ένα καινοτόμο project που συνδυάζει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των μαθητών και μαθητριών του ΕΠΑ.Λ. με τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα των μαθητών και μαθητριών του Δημ. Σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο τμήματα της Α’ τάξης του Δημ. Σχολείου Μήλου με ένα μεικτό τμήμα μαθητών του ΕΠΑ.Λ. Μήλου συμμετέχουν στο πρόγραμμα αγωγής Υγείας με θέμα «Η Ασφάλεια Στη Χρήση Η/Υ Είναι Τρόπος Ζωής».

Σχεδιαστές του προγράμματος είναι οι δασκάλες κα. Γουναροπούλου Φένια και κα.Μαντούδη Μάγδα και οι καθηγητές κα. Αντωνοπούλου Μαρία, κα.Παπαδομιχελάκη Ευτυχία και κ. Αντωνόπουλος Κώστας.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, οι μαθητές του Δ.Σ. Μήλου επισκέφτηκαν τα εργαστήρια Πληροφορικής και τη Βιβλιοθήκη του ΕΠΑ.Λ. Μήλου και ενημερώθηκαν από τους μαθητές του ΕΠΑ.Λ. για τη σωστή στάση του σώματος κατά τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών και τους κινδύνους από τη συνεχή χρήση τους. Στο τέλος αυτής της ενημέρωσης, μοιράστηκαν αφίσες με αναλυτικές οδηγίες για την ορθή χρήση των Η/Υ, που δημιούργησαν οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ.

epal-dhmotiko2017a

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ Μήλου επισκέφτηκαν το Δ.Σ. Μήλου και διάβασαν ένα παραμύθι που συνέγραψαν οι ίδιοι. Στη συνέχεια, οι μαθητές της Α’ τάξης ανέλαβαν να του δώσουν τίτλο και να το εικονογραφήσουν, δημιουργώντας έτσι ένα ολοκληρωμένο παραμύθι σε μορφή βιβλίου.

Η σύμπραξη αυτή μεταξύ μαθητών με τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας δημιουργεί ένα αναπάντεχα ενδιαφέρον αποτέλεσμα και λειτουργεί ευεργετικά για όλους τους μαθητές.

Και οι δράσεις συνεχίζονται…

epal-dhmotiko2017b