"Μηλέικα Νέα"

«Το μικρό κυκλαδίτικο νησί της Μήλου εξακολουθεί να θεωρείται ένα είδος μυστικής συμβουλής σε σύγκριση με τις αδερφές του τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Εδώ μπορείτε να ζήσετε την πιο ήσυχη εκδοχή της νησιωτικής ζωής.

Μια από τις φυσικές ομορφιές της Μήλου μπαίνει επίσης σε κάθε ονειρική λίστα: η παραλία Σαρακήνικο. Είναι έντονο λευκό και προσφέρει πολλές ευκαιρίες για να πηδήξεις απευθείας στο τιρκουάζ νερό από εδώ».

Αυτά αναφέρει το αυστριακό ταξιδιωτικό περιοδικό Falstaff Travel που συγκαταλέγει τη Μήλο ως το μόνο ελληνικό προορισμό ανάμεσα στα 10 ομορφότερα μέρη στον κόσμο.

«Ο κόσμος - γράφει - είναι γεμάτος θαύματα και ονειρεμένα μέρη. Μερικά από αυτά είναι τόσο μοναδικά που φαίνονται σχεδόν σουρεαλιστικά. Όπως αυτά τα δέκα Dream Bucket List». Στην αξιολόγηση περιλαμβάνονται τοποθεσίες από Ανταρκτική, Μαυρίκιο, Αυστραλία, Αριζόνα, Σαουδική Αραβία, Κίνα, Βενεζουέλα, Δανία και Μαλδίβες.

Η Ελλάδα παραμένει το αδιαμφισβήτητο «φαβορί» μεταξύ των αυστριακών τουριστών για το καλοκαίρι 2023.Αυτό προκύπτει τόσο από την αύξηση των κρατήσεων (+20% σε σχέση με πέρυσι) κατά το τετραήμερο 16-19/03/2023 της διεθνούς τουριστικής έκθεσης της Βιέννης Ferien 2023 όσο και από τις εκτιμήσεις μεγάλων τουριστικών πρακτόρων και τουριστικών γραφείων. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών IMC Krems, που διεξήχθη για λογαριασμό της Ένωσης Τουρισμού Corps Touristique, μετά από τρία χρόνια πανδημίας, η ανάγκη για ταξίδια είναι εξαιρετικά ισχυρή στην αυστριακή αγορά, παρά τον εξαιρετικά υψηλό πληθωρισμό, με την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κροατία, τη Γερμανία και την Ισπανία να αποτελούν αγαπημένο προορισμό διακοπών των Αυστριακών το 2023. Αυτό διαπιστώνει έρευνα  αναφέρει το money-tourism.gr . Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 87% των Αυστριακών επιθυμούν να ταξιδέψουν φέτος, εκ των οποίων το 72% και στο εξωτερικό,κατά προτίμηση με δικό του αυτοκίνητο (68%) ή με αεροπλάνο (57%).

https://www.falstaff-travel.com/insider-tipp/unfassbar-schoen-die-10-schoensten-orte-der-welt-fuer-die-dream-bucket-list/

MTC GROUP