"Μηλέικα Νέα"

damoulakis-venus

Αίσθηση προκάλεσαν μέρος των δηλώσεων του δημάρχου Μήλου, Γεράσιμου Δαμουλάκη στο συνέδριο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στην Σύρο, σχετικά με την εκτέλεση έργων υποδομής στα νησιά.

Ο κ. Δαμουλάκης, χαρακτήρισε «γυρολόγους» τους κυβερνητικούς βουλευτές των Κυκλάδων, τονίζοντας ότι ασκούν κριτική σε δημάρχους για τη μη υλοποίηση έργων, ή υπόσχονται σε άλλους δημάρχους την εξασφάλιση χρηματοδότησης για έργα των νησιών, ενώ η ίδια η ελληνική Πολιτεία έχει την υποχρέωση να κάνει πράξη όλες τις ώριμες προτάσεις των Δήμων

Να θυμίσουμε λοιπόν στον κόσμο, τον οποίο ο δήμαρχος Μήλου προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να ξεγελάσει για άλλη μία φορά λόγω των επικείμενων εκλογών, την απόρριψη της μελέτης του έργου κατασκευής δικτύων ύδρευσης Δήμου Μήλου ,αλλά και για την εμμονή του Δήμου Μήλου με την προώθηση ημιτελών φακέλων, τις καθυστερήσεις, αλλά και την εσωτερική ασυνεννοησία στο Δήμο Μήλου, να αποτελούν εμπόδια, για την επίτευξη των στόχων, καθώς και την άμεση αντίδραση του «γυρολόγου» κατά τα λεγόμενα του, βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου.

Την ώρα που σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων όπως στην γειτονική Σίφνο υλοποιείται πλήθος έργων ο δήμαρχος Μήλου το μόνο που έχει να επιδείξει στην θητεία του είναι η καμπάνια για την επιστροφή της Αφροδίτης της Μήλου, η πρόσκληση της Beyonce στη Μήλο, οι φωτογραφήσεις σε δεξιώσεις με τον κολλητό του δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και η άσκηση αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την προσωπική του προβολή εντός του κόμματος που ανήκει. Παλαιοκομματικές στρατηγικές που δεν ακολουθούν ούτε οι εκλεγμένοι Περιφερειάρχες του κόμματος της αντιπολίτευσης που ειδικά στο Νότιο Αιγαίο παρουσιάζουν πλήρες έργο. Παρά το ψευδές παραλήρημα του το αρχείο κατά την διάρκεια της θητείας του είναι αμίληκτο και όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν πιθανόν τον χειρότερο δήμαρχο που είχε η Μήλος από την μεταπολλίτεση είναι συνυπεύθυνοι. Δεν θα τους ξεγελάσει ούτε με λαϊκισμούς, ούτε και με έργα τράφων και ασφαλτοστρώσεων/τσιμεντοδρομήσεων μπροστά από τα σπίτια τους, έργα δηλαδή ψηφοθηρίας. 

Ας θυμηθούμε μερικά αποσπάσματα της θητείας Γεράσιμου Δαμουλάκη κατά την οποία όχι μόνο δεν έχει παραχθεί έργο αλλά έχουμε και λέμε:

15.000 ευρώ πρόστιμο στο Λιμενικό Ταμείο Μήλου για ρύπανση στην προβλήτα της Κάναβας.

Πρόστιμο 42.000 ευρώ στο Δήμο Μήλου για ανεξέλεγκτη απόρριψη βοθρολυμάτων.

320.000 ευρώ το πρόστιμο στο Δήμο Μήλου για την παράνομη χωματερή Μπραντώνι.

Καταγγελία στο Δήμο Μήλου για «Επιφανειακή διάθεση λυμάτων»

Έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για τα λύματα...

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα η έκτακτη συνεδρίαση για νερό και λύματα. (PHOTOS)

Μερικά επίσης παραδείγματα μπορούν να δώσουν άρθρα και ανακοινώσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί και αφορούν το πλήθος έργων που υλοποιούνται σε άλλα νησιά των Κυκλάδων:

Κονδύλι 3,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του λιμανιού Μυκόνου.

Ξεκινά η αντικατάσταση του κεντρικού δικτύου ύδρευσης Παροικιάς Πάρου.

Ξεκινά η αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Ίο.

Προκηρύσσονται από την Περιφέρεια τα Δίκτυα Αποχέτευσης της Κέας.

Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ η διαμόρφωση του λιμανιού στις Καμάρες Σίφνου.

Μπαίνουν οι βάσεις για την κατασκευή αεροδρομίου στην Ίο.

Προκηρύχθηκε η κατασκευή εξωτερικών δικτύων ύδρευσης Φολεγάνδρου.

Εγκρίθηκαν και ξεκινούν τρία σημαντικά έργα στην Κέα.

Καινοτομία σε παγκόσμιο επίπεδο για τα μονοπάτια της Σίφνου!

Κατασκευή αγωγού ύδρευσης στην Δρυοπίδα Κύθνου.

Ένα βήμα πιο κοντά στη δημοπράτηση το έργο της Αποχέτευσης Σίφνου.

Επωφελείται η Κίμωλος από την Έκτακτη Επιχορήγηση μικρών νησιών και ορεινών Δήμων.