"Μηλέικα Νέα"

antoniadou-aponomi2018c

Το Σάββατο, 14 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο «Συνεδριακό Κέντρο Μήλου-Γεώργιος Ηλιόπουλος», η 16η κατά σειρά εκδήλωση απονομής τιμητικών διακρίσεων που έχει θεσπίσει η IMERYS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ στη μνήμη της Αναστασίας Αντωνιάδου.

Οι τιμητικές διακρίσεις που δόθηκαν για το 2017 είναι οι εξής:

Α. Η «Υποτροφία Σπουδών Αναστασία Αντωνιάδου», η οποία, σύμφωνα με την κρίση της Επιτροπής Αξιολόγησης υποψηφίων υπό την Προεδρία του Δημάρχου Μήλου Γεράσιμου Δαμουλάκη, δόθηκε στην κ. Μαρία Ξενάκη του Νικολάου, φοιτήτρια στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Β. Το «Βραβείο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς Αναστασία Αντωνιάδου», το οποίο, σύμφωνα με την κρίση της Επιτροπής Αξιολόγησης υποψηφίων υπό την Προεδρία του Δημάρχου Μήλου, δόθηκε στον κ. Ιωάννη Κολιαράκη του Γεωργίου, για το συνολικό έργο εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς που ανέπτυξε κατά τη διάρκεια του 2017.

antoniadou-aponomi2018a

Ειδικά για το 2017, η επιτροπή αποφάσισε την απονομή Επαίνου στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αδάμαντα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω», στο πλαίσιο του οποίου υλοποιήθηκαν σημαντικές εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις.  

Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο κ. Ιωάννης Σανούδος, Διευθυντής Λειτουργιών Μήλου της IMERYS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, και ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Μήλου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στους φετινούς βραβευμένους και πρότεινε στην επιτροπή να εξετάσει νέες προοπτικές στον θεσμό των Υποτροφιών. Στη συνέχεια ο κ. Εμμανουήλ Βούλγαρης, Πρόεδρος του Συνεδριακού Κέντρου Μήλου, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη προσωπικότητα της Αναστασίας Αντωνιάδου, μιας γυναίκας που ξεχώρισε ως μητέρα, επιστήμων, εθελόντρια. Ακολούθησε η ομιλία του κ. Αθανάσιου Κεφάλα, Διευθύνοντος Συμβούλου της IMERYS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχρονική αξία των υποτροφιών και την οικονομική υποστήριξη που προσφέρουν επί 16 συνεχή έτη στις υποτρόφους και τις οικογένειές τους, τονίζοντας ιδιαίτερα και την ηθική ανταμοιβή και ικανοποίηση που τους προσφέρει αυτή η διάκριση. Επίσης ζήτησε από το κοινό να συμμετάσχει ενεργά στον θεσμό των βραβείων, υποβάλλοντας προτάσεις για υποψήφιους στο πλαίσιο της ετήσιας διαδικασίας.

antoniadou-aponomi2018b

Ο κ. Σανούδος παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τις σημαντικότερες κοινωνικές δράσεις της Εταιρίας, που το 2017-2018 επικεντρώνονται στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, ενώ προβλήθηκαν και τρείς ολιγόλεπτες ταινίες από δράσεις που βραβεύτηκαν σε διάφορους διαγωνισμούς που συμμετείχε η Εταιρία.

Η Υποτροφία Σπουδών απονεμήθηκε από τον κ. Κεφάλα στη Μαρία Ξενάκη, η οποία ευχαρίστησε με σύντομη ομιλία της την Εταιρία, υποσχόμενη να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την οικονομική υποστήριξη που της προσφέρει.

Το Βραβείο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς απένειμε στον Ιωάννη Κολιαράκη ο Δήμαρχος Μήλου, και ο κ. Σανούδος παρέδωσε τον τιμητικό Έπαινο στον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αδάμαντα κ. Ιωάννη Παναγιώτου. Μετά τη σύντομη ομιλία του κ. Παναγιώτου, προβλήθηκαν αποσπάσματα από τη δράση του Δημοτικού Σχολείου «Νοιάζομαι και Δρω».

Οι Αντιδήμαρχοι Μήλου, κα Σοφία Βαμβακάρη-Ψαθά και κα Ζαμπέτα Τούρλου παρέδωσαν τις επιταγές στις παλαιότερες υποτρόφους Αμαλία Μαυρογιάννη και Χρυσούλα Μωραΐτη και σε εκπροσώπους της Σοφίας Κυρίτση και της Μοσχούλας-Ραφαέλας Ξυδού.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη φωτογράφιση των βραβευθέντων με μέλη των Επιτροπών Αξιολόγησης, τους εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών και της IMERYS, ενώ ακολούθησε δεξίωση στην πτέρυγα Ευριπίδης Μαυρομμάτης του «Συνεδριακού Κέντρου Μήλου - Γεώργιος Ηλιόπουλος», όπου προσφέρθηκε κρασί MILOTERRA, από τη νέα παραγωγή του Αμπελώνα του Τράχηλα.

Σχετικό θέμα: Μαρία Ξενάκη & Γιάννης Κολιαράκης οι φετινοί νικητές των βραβείων Αντωνιάδου!