"Μηλέικα Νέα"

aegean-atr42600

Έγγραφο διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμος Μήλου στις 30/9 με θέμα την Λειτουργία Κρατικού Αερολιμένα Μήλου εκδηλώνοντας την διαμαρτυρία του για τη μη ύπαρξη αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Μήλου κάθε Κυριακή τον μήνα Οκτώβριο, όπως προκύπτει από το Πρόγραμμα του Κρατικού Αερολιμένα Μήλου και απαιτώντας την άμεση επανεξέταση του θέματος από τη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ταυτόχρονα ο Δήμος Μήλου με έγγραφο του στις 4/10 με θέμα Αεροπορικά Δρομολόγια από και προς τη Μήλο και λαμβάνοντας υπόψη του την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαμαρτύρεται έντονα για την ύπαρξη μόλις 4 πτήσεων την εβδομάδα προς το νησί απαιτώντας από το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και την Υ.Π.Α. την άμεση επανεξέταση του θέματος για την επαναφορά καθημερινών δρομολογίων για τη Μήλο.

Άγονος ο διαγωνισμός της αεροπορικής γραμμής Αθήνα-Μήλου!

Επαναπροκηρύσσεται για την τετραετία από 1/4/2017-31/03/2021 ο διαγωνισμός για την αεροπορική γραμμή της Μήλου. Με έγγραφο της στον Δήμαρχο Μήλου, η Aegean ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις στον διαγωνισμό για την γραμμή δημόσιας υπηρεσίας Αθήνα-Μήλος καταγράφοντας το ιστορικό της ενίσχυσης κατά 65% αυτής. Στον πρόσφατο διαγωνισμό η Aegean προσέφερε και αυτή, όπως και η ανάδοχος εταιρία Sky Express και μία ακόμη.

Με την ανακοίνωση της Υ.Π.Α. ότι επαναπροκηρύσσει τη γραμμή Αθήνα-Μήλο η Aegean έστειλε αμέσως αίτημα να αναλάβει χωρίς αντιστάθμισμα και μη αποκλειστικά, την εκτέλεση δημόσιας υπηρεσίας. Αυτό σημαίνει πλέον ότι από 1/4/2017 η πρόσβαση στη Μήλο δεν θα είναι αποκλειστική ή μονοπωλιακή!

Ταυτόχρονα για τον χειμώνα 2016-17 και μέχρι τον Απρίλιο του 2017 το αίτημα της Aegean στην Υ.Π.Α. για άμεση δραστηριοποίηση έπεσε στο κενό.