"Μηλέικα Νέα"

syntaxiouxoi

«Συνάδελφοι και συναδέλφισες συνταξιούχοι της Μήλου. Ως νέο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου αισθανόμαστε την υποχρέωση της επικοινωνίας μαζί σας ώστε να σας ενημερώσουμε για την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, την ενημέρωση σε βασικά θέματα που μας αφορούν αλλά και την διατύπωση βασικών θέσεων του σωματείου μας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας αποτελείται από τους:

Πρόεδρος : Μάλλης Γεώργιος του Ζήσιμου

Αντιπρόεδρος : Μάλλης Γεώργιος του Αντρέα

Γραμματέας : Μαλαχίας Δημήτριος του Κωνσταντίνου

Ταμίας : Βεντούρη Ασπασία του Πέτρου

Μέλος : Μάλλης Νικόλαος του Μάρκου

Το σωματείο μας αγωνίζεται για την προάσπιση των συμφερόντων των συνταξιούχων ενάντια στις όποιες πολιτικές μας αφαιρούν το δικαίωμα να ζήσουμε με μια αξιοπρεπή σύνταξη . Αγωνιζόμαστε ενάντια στη ληστεία των εισφορών μιας ζωής από τη δουλειά μας .

Μαζί με τους συνταξιούχους όλης της χώρας που εκφράζονται από τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις όλων των κλάδων απαιτούμε την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) που θα οδηγήσει σε νέα απαράδεκτη μείωση των συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019. Αγωνιζόμαστε επίσης για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και περίθαλψης στην Ελλάδα. Οι Έλληνες συνταξιούχοι είμαστε στους δρόμους σε ένα συνεχόμενο αγώνα για τη διεκδίκηση του ίδιου του δικαιώματος μας στη ζωή.

Όσον αφορά τις παράνομες παρακρατήσεις που εδώ και χρόνια έγιναν στις συντάξεις, ιδιαίτερα στις επικουρικές πολλών από εμάς, σας ενημερώνουμε πως δεν χρειάζεται η κατάθεση αίτησης στον ΕΦΚΑ για την απαίτηση των επιστροφών. Η όποια τέτοια αίτηση δεν δημιουργεί καμία δέσμευση του υπουργείου για την επιστροφή. Απαιτούμε την άμεση επιστροφή από το υπουργείο των όποιων παράνομων παρακρατήσεων. Ήδη, όπως αναφέρθηκε από το υπουργείο στην ομοσπονδία των συνταξιούχων, σταμάτησε από την καταβολή της επικουρικής σύνταξης του Μαΐου η εισφορά για την αλληλεγγύη (ΑΚΑΓΙΕ) και όσοι δικαιούνται επιστροφές αυτές θα εξεταστούν μετά την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης τον Ιούνιο. ( Επισυνάπτουμε γι’ αυτό αλλά και για άλλα θέματα Δελτίο Τύπου και ανακοινώσεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων )

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους της Μήλου να συσπειρωθούν στο σωματείο μας. Στο σωματείο μας μπορούν να γίνουν μέλη όλοι οι συνταξιούχοι της Μήλου από όποιο ταμείο και αν προέρχονται.   Η δύναμη μας είστε και μόνο εσείς. Αν έχουμε την εμπιστοσύνη σας, αν είναι οι συνταξιούχοι της Μήλου μέλη του σωματείου μας, τότε και μόνο τότε θα είμαστε δυνατοί επειδή είμαστε ενωμένοι !

Εγγραφές νέων μελών μπορούν να γίνονται στην γραμματεία του Εργατικού Κέντρου κάθε:

Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 10 πμ – 1 μ.μ.

Τρίτη και Πέμπτη 6 – 9 μ.μ.