"Μηλέικα Νέα"

vroutsis2016

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά για θέμα που αφορά τη νήσο Μήλο του Νομού Κυκλάδων.

Ειδικότερα:

Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Μήλου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη (α.π. 1082/2-03-2017), σχετικά με την άμεση ανάθεση υπηρεσιών ανταποκριτή από τον ΟΑΕΔ σε ΟΤΑ ή υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στη Μήλο.

Ειδικότερα, στο έγγραφο του ο Δήμαρχος, επισημαίνει με σειρά επιστολών και εγγράφων στο αρμόδιο υπουργείο την επείγουσα ανάγκη για την παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών στη Μήλο, καθώς η έλλειψη ανταποκριτή του ΟΑΕΔ στο Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) στη Μήλο υποβάλλει τους κατοίκους σε μια απίστευτη ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Δήμου, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, αναγκάζονται πλέον για τη διευθέτηση των υποθέσεων τους να ταξιδεύουν στη Σαντορίνη και τον Πειραιά με σημαντικό οικονομικό κόστος.

Είναι ανεπίτρεπτο, η Μήλος, ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της χώρας μας να παρουσιάζει αυτή την απαράδεκτη εικόνα.

Δυστυχώς οι ανάγκες και τα προβλήματα των Κυκλάδων πολλαπλασιάζονται, η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου συνεχώς επιδεινώνεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδιαφορεί.

Με το έγγραφό του ο Δήμαρχος Μήλου, επισημαίνει το πρόβλημα και εκφράζει την έντονη ανησυχία των επιχειρηματιών και των κατοίκων του νησιού. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι ο Δήμος με ομόφωνη απόφασή του (19/2016) έχει ήδη προβεί στη δωρεάν παραχώρηση δημοτικού οικήματος για τη στέγαση του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στη Μήλο, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει λειτουργήσει.

Για το λόγο αυτό ζητείται η παρέμβαση της αρμόδιας υπουργού, προκειμένου να λειτουργήσει το Γραφείο του ΟΑΕΔ εντός του ΕΦΚΑ στη Μήλο, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο και να αποκατασταθεί πλήρως η ομαλή λειτουργία τους και κατ’ επέκταση η εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων και των κατοίκων του νησιού.