SHARE:

Δημοσιεύτηκε: 20 Σεπτεμβρίου, 2020 10:49

Με ομόφωνη απόφαση (ΦΕΚ Α 234/13.10.1998) της Βουλής των Ελλήνων, καθιερώθηκε η 24η Σεπτεμβρίου 1998 ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος και τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου.
Φέτος, λόγω της έναρξης του σχολικού έτους, η εκδήλωση αυτής της Εθνικής Ημέρας τιμήθηκε σήμερα, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, με δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην Πλάκα.
Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων πραγματοποιήθηκαν αυστηρά με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας, υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ο Δήμαρχος Μήλου Εμμανουήλ Μικέλης δηλώνει:
“Μια από τις πιο θλιβερές επετείους της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας είναι αυτή της κατάρρευσης του μικρασιατικού μετώπου, που οδήγησε στη στρατιωτική ήττα, στη συντριβή και στον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από τη Μικρασιατική Γη. Είναι χρέος όλων η τίμηση των προγόνων και της Ιστορίας μας καθώς και υποχρέωσή μας να μεταλαμπαδεύσουμε ηθικά και ιστορικά τη γνώση για τις ρίζες μας στις νεότερες γενιές.
Ευχόμαστε η Χώρα μας, όπως και όλες οι χώρες του κόσμου, να ξεπεράσει γρήγορα το πρόβλημα της πανδημίας και την επόμενη χρονιά οι εκδηλώσεις μας για τη Γενοκτονία των προγόνων μας, να έχουν το χαρακτήρα που τους αρμόζει.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη σελίδα του
MileikaNea.Gr - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη σελίδα του MileikaNea.Gr - τώρα και στο Google News

By Published On: 20 Σεπτεμβρίου, 2020 10:49Categories: Δήμος Μήλου

Ροή Ειδήσεων

Διαβάστε περισσότερα