Τοπικές Λιχουδιές

Χταπόδι Κρασάτο

xtapodi krasato1. χταπόδι
2. 3 ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ντομάτες
3. δάφνη
4. λάδι
5. ½ ποτήρι κρασιού κρασί κόκκινο
6. 2 σκελίδες σκόρδο
7. αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε το χταπόδι. Μόλις βράσει το κόβουμε σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι βαθύ. Τσιγαρίζουμε σε αυτό το χταπόδι με την δάφνη και τις σκελίδες σκόρδο (τις οποίες τις τοποθετούμε ολόκληρες, έχοντας τες μόνο πιέσει να ανοίξουν).

Σβήνουμε το χταπόδι με το κρασί και συνεχίζουμε να το τηγανίζουμε για ένα λεπτό περίπου.

Προσθέτουμε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.

Το σερβίρουμε αφού αφαιρέσουμε το σκόρδο και την δάφνη.

Καλή σας όρεξη!!!

Συνταγή από την κα Άρτεμις Φουστέρη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.