Τοπικές Λιχουδιές

Σκορδολαζάνια

lazaniaΣυστατικά:

1. 1 πακέτο λαζάνια
2.
5 κ.σ. μπελτέ
3. αλάτι, πιπέρι
4. ελαιόλαδο

 

Για τη σκορδαλιά:

1. 3-4 σκελίδες σκόρδο
2.
3-4 πατάτες βραστές (κάπως μεγάλες)
3.
λάδι και
4.
ξύδι

ΟΔΗΓΙΕΣ:

1. Βράζουμε τα λαζάνια κατά προτίμηση al dente.

2. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα.

3. Βάζουμε στο μπλέντερ τις 2 η 3 σκελίδες σκόρδου και τις χτυπάμε δυνατά ώσπου να διαλύσουν τελείως.

4. Βάζουμε τις πατάτες που έχουμε ήδη βράσει μαζί με το λάδι (αρκετό) και ξύδι (αναλόγως το πόσο σας αρέσει) και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν πυχτός χυλός.

5. Η σκορδαλιά μας είναι έτοιμη αφού δοκιμάσουμε ενδιάμεσα μήπως χρειάζεται λίγο παραπάνω λάδι ή ξύδι.

6. Το επόμενο βήμα μας είναι να χρησιμοποιήσουμε και τον μπελτέ που αναγράφεται στα υλικά. Λοιπόν. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι αρκετό ελαιόλαδο, μια σκελίδα σκόρδο και αφού κάψει ρίχνουμε και τον μπελτέ μας ανακατεύουμε και ρίχουμε λίγο νερό αφήνοντάς το να βράσει λίγο. Μόλις πιει το νερό του και στεγνώσει το σβήνουμε.

7. Και πάμε τώρα στο σερβίρισμα. Βάζουμε τα λαζάνια σε ένα βαθύ πιάτο. Από πάνω ρίχνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από την σκορδαλιά και από πάνω ρίχνουμε ζεστή την σάλτσα του μπελτέ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.