Τοπικές Λιχουδιές

Γλυκό Κουφέτο

glyko_koufeto1

1) 1 κιλό Κολοκύθα καθαρισμένη
(καλύτερα λευκή)
2) 1/2 κιλό ζάχαρη
3) 1/2 μέλι
4) 1 φλυτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα, κομμένα στη μέση κατά μήκος
5) 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό
6) Χυμός ενός λεμονιού

Κόβετε την κολοκύθα σε λεπτές φέτες, όπως τις τηγανητές πατάτες και την αφήνετε μέσα σε ασβεστόνερο για 5 λεπτά. Την ξεπλένετε πολύ καλά και την στραγγίζετε.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι. Μόλις πάρουν μια βράση, ρίχνετε την κολοκύθα και τη βράζετε, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει το σιρόπι, ξαφρίζοντας όσες φορές χρειαστεί.

Προς το τέλος, ρίχνετε τ' αμύγδαλα, χωρισμένα στη μέση, και το χυμό λεμονιού. Αφήνετε να δέσει το σιρόπι. Όταν κρυώσει το γλυκό, το μεταφέρετε σε βάζα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

(από το βιβλίο της Μυρσίνης Λαμπράκη, Νήσων Γεύσεις, εκδ. Explorer 2004)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.