Τοπικές Λιχουδιές

Γαριδοβουτιές

garidobouties

1) 10 μέτριες ντομάτες
2) 20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες (κρατάμε τα κεφάλια)
3) 2 κ.σ. ελαιόλαδο
4) 1 ποτήρι κρασί λευκό
5) 5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
6) 5 κ.γλ. κοφτά πέστο βασιλικού
7) Αλάτι, πιπέρι

Αφαιρούμε τη σάρκα από τις ντομάτες και ψήνουμε χωρίς το καπάκι τους, όρθιες, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20.

Σοτάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες μαζί με τα κεφάλια και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί κατεβάζουμε από τη φωτιά, τις κόβουμε στα τέσσερα και γεμίζουμε τις ντομάτες με αυτές.
Τελειώνουμε το γέμισμα με την παρμεζάνα, γκρατινάρουμε στο γκριλ, προσθέτουμε από 1/2 κουταλάκι πέστο, τοποθετούμε κάθετα το κεφάλι της γαρίδας στην κάθε ντομάτα και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία!!!

Την Συνταγή μπορείτε να δοκιμάσετε
στην ταβέρνα της "ΕΡΓΙΝΑΣ" στην Τρυπητή.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.