Τοπικές Λιχουδιές

Λαδένια.

ladeniaΈνα φαγητό της Κιμώλου

Υλικά:

Για τη ζύμη:
400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
½ κουταλάκι αλάτι
1 ½ ποτήρι νερό(περίπου)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη λαδένια:
2 Κρεμμύδια σε φέτες
2 Τομάτες σε φέτες
2 κουταλάκια ρίγανη
Αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Διαλύετε τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνετε προσθέτοντας σταδιακά λίγο χλιαρό νερό μέχρι να πάρετε ένα ζυμάρι ομοιογενές και μαλακό.
Σκεπάζετε το ζυμάρι με μια βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Παίρνετε ένα στρογγυλό ταψί το περνάτε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο και βάζετε στη μέση το ζυμάρι.
Το πιέζετε με τις παλάμες σας έτσι ώστε να απλώσει και να γεμίσει όλο το ταψί.
Πασπαλίζετε με τα κρεμμύδια και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Αλατίζετε όλη την επιφάνεια και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45- 50 λεπτά.
Σερβίρετε τη λαδένια ζεστή.

(αν θέλετε προσθέτετε λίγο πριν τη βγάλετε από το φούρνο, λίγη φέτα τριμμένη , είναι πρόταση εκτός συνταγής αλλά προσθέτει στη γεύση)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.