Τοπικές Λιχουδιές

Σταφύλι Γλυκό Κουταλιού.

stafyli_glyko_koutaliouΥλικά- 1 κιλό σταφύλι (σουλτανίνα)- 1/2 κιλό ζάχαρη- 1 φλ. τσαγιού νερό- 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα- Χυμό από 1/2 λεμόνι- 200 γραμμ. αμύγδαλο καβουρντισμένοΠλένουμε καλά το σταφύλι και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το αφήνουμε πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του, περίπου 6΄-7΄.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε είναι αναγκαίο κι αφήνουμε το γλυκό να δέσει σε χαμηλή φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι, τα καβουρντισμένα...

Περισσότερα...

Λαδένια.

ladeniaΈνα φαγητό της ΚιμώλουΥλικά:Για τη ζύμη: 400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μαγιά ½ κουταλάκι αλάτι 1 ½ ποτήρι νερό(περίπου) ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο Για τη λαδένια: 2 Κρεμμύδια σε φέτες 2 Τομάτες σε φέτες 2 κουταλάκια ρίγανη Αλάτι ½ φλιτζάνι ελαιόλαδοΔιαλύετε τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε προσθέτοντας σταδιακά λίγο χλιαρό νερό μέχρι να πάρετε ένα ζυμάρι ομοιογενές και μαλακό....

Περισσότερα...

Χοιρινό φούρνου με μηλέικο πελτέ.

xoirino_fournou_me_pelteΥλικά:1) 1,5 κιλό σπάλα χοιρινή κομμένη2) 2 κρεμμύδια κομμένα φέτες3) 4 δόντια σκόρδο φρέσκο, ψιλοκομμένο4) 200γρ. μηλέικος πελτές5) 2 ντομάτες μεγάλες τριμμένες στον τρίφτη6) 200γρ. μέλι7) 200γρ. ελαιόλαδο8) 3 κουτ. Σούπας χοιρινή γλύνα (προαιρετικά)9) ½ φλιτζάνι του καφέ ξύδι10) 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο11) 1 κουταλάκι γλ. μοσχοκάρυδο12) 2 κουταλάκια γλ. πιπέρι μαύρο13) 1 κουταλάκι γλ. πιπέρι κόκκινο (προαιρετικά)14) 2 κουταλάκια γλ. θυμάρι15) 1 κιλό πατάτες κομμένες...

Περισσότερα...

Μηλέικη Κολοκυθοτυρόπιτα.

kolokythotiropitaΥλικά για τη Ζύμη:8-9 φύλλα (3 ποτήρια αλεύρι, 1 ποτήρι νερό, 1 κουταλιά σουπ. Ξύδι, ένα ποτήρι λάδι και αλάτι) ή εναλλακτικά ένα πακέτο έτοιμο χωριάτικο φύλλο.Υλικά για τη Γέμιση1) 2 κιλά κολοκύθα μηλέικη2) 6 αβγά3) 1 κιλό τριμμένο τυρί μηλέικο ή φέτα4) 1 ποτήρι του κρασιού γάλα5) 2-3 κουταλιές σούπας κατσικίσιο βούτυρο6) Αλάτι, πιπέριΤρόπος Παρασκευής:Σε μία λεκάνη τρίβουμε την κολοκύθα και τη βάζουμε να σουρώσει και να στραγγίσει. Στη συνέχεια πλάθουμε τα φύλλα, εκτός και αν...

Περισσότερα...

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας.
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.