Μήλος

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο επαγγελματικό ταξίδι εξοικείωσης για νέους προορισμούς κρουαζιέρας στις Κυκλάδες, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την ανάπτυξη της διεθνούς κρουαζιέρας στο νομό Κυκλάδων. Στο ταξίδι αυτό, που έλαβε χώρα το διάστημα 17-22 Ιουνίου, συμμετείχαν ανώτερα στελέχη διεθνών εταιρειών πολυτελούς κρουαζιέρας που διαθέτουν υπερσύγχρονο και υπερπολυτελή στόλο ικανό να προσεγγίσει τα λιμάνια των Κυκλάδων είτε στο αγκυροβόλιο είτε στον ντόκο εφόσον διαθέτουν. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Gelasakis Shipping Agency, κεντρικό αντιπρόσωπο της blue star ferries αλλά και κεντρικού πράκτορα της εταιρείας κρουαζιέρας Silversea Cruises, και με τη συμβολή του εξειδικευμένου τεχνικού συμβούλου κ. Chris Nicolaides, εξωτερικού συνεργάτη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, από την εταιρεία ICCS Corp. με έδρα το Μαϊάμι των ΗΠΑ.

Για πρώτη φορά υψηλόβαθμα στελέχη από διεθνείς εταιρείες του χώρου συγκεντρώθηκαν για να διερευνήσουν από κοινού τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις προγραμματισμένες προσεγγίσεις τους σε νέους προορισμούς για την πολυτελή κρουαζιέρα, όπως είναι τα νησιά της Σύρου, Πάρου, Νάξου, Αμοργού και Σίφνου, που επιλέχθηκαν γι’ αυτό το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας που συμμετείχαν μέσω των στελεχών τους στο ταξίδι αυτό ανήκουν σε μεγάλα επιχειρηματικά γκρουπ των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Αυστραλίας και συνυπήρξαν για μια βδομάδα σε εντατικό ταξίδι περιήγησης για τεχνική ενημέρωση. Πρόκειται για τις εταιρείες: Seabourn Cruises (μέλος της Carnival Corp.), Azamara (μέλος της Royal Caribbean Cruise Lines), Silversea Cruises (μέλος του ίδιου Ομίλου), Ponant Cruises και Scenic Cruises.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους τα στελέχη των εταιρειών πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους Προέδρους των Λιμενικών Ταμείων προκειμένου να δουν από κοντά όλες τις δυνατότητες των νησιών και πώς θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των επιβατών της πολυτελούς κρουαζιέρας ώστε να τους συμπεριλάβουν στον χάρτη των προσεγγίσεών τους για τα επόμενα χρόνια.

Για τον λόγο αυτό διοργανώθηκε ολοήμερη περιήγηση σε κάθε νησί με στόχο να αναδείξει τα πιο δυνατά σημεία του κάθε νησιού και τους ανεξερεύνητους θησαυρούς που κρύβει κάθε τόπος. Με τη βοήθεια επαγγελματιών ξεναγών παρουσιάστηκαν ειδικές διαδρομές ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που ανέδειξαν τις πιο σημαντικές τοποθεσίες και αξιοθέατα και το απίστευτο μωσαϊκό που συνθέτει τη μοναδική φυσιογνωμία του κυκλαδικού τοπίου. Έγιναν ειδικές παρουσιάσεις και αναφορές στις δυνατότητες που προσφέρει κάθε μέρος για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, έναν τομέα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους επισκέπτες της κρουαζιέρας, ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη και προβολή του γαστρονομικού πλούτου και της κουζίνας των Κυκλάδων, κυρίως από τους χώρους εστίασης Aegean Cuisine, ως μέρος μιας αυθεντικής ταξιδιωτικής εμπειρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε προσπάθεια οργανωτικά το κάθε νησί να παρουσιάσει ένα μοναδικό και συμπληρωματικό το ένα με το άλλο προφίλ σαν προορισμός κρουαζιέρας, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες άμεσης ένταξης στα προγράμματα της κρουαζιέρας.

Πέρα από τις προκαθορισμένες επισκέψεις και λόγω του ότι η εταιρεία Ponant Cruises διαθέτει πλοία εξοπλισμένα με ελικόπτερα και υποβρύχια σκάφη και επομένως δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πλούτο και τα αξιοθέατα που κρύβει ο βυθός των νησιών, το Επιμελητήριο Κυκλάδων ήρθε σε επαφή με τον Δήμαρχο της Κέας, ο οποίος και υποδέχθηκε την εκπρόσωπο της εταιρείας και οργάνωσε επί τόπου επίσκεψη και αυτοψία στην πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή των ναυαγίων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων δήλωσε φανερά ικανοποιημένος από την έκβαση του ταξιδιού, καθώς υπήρξε στενή και αποτελεσματική συνεργασία με τους Δημάρχους όλων των νησιών στο επίπεδο της κοινής αντίληψης περί αξιοποίησης του τουριστικού προϊόντος Απόλλωνος & Λαδοπούλου, Ερμούπολη, 841 00 Σύρος Τ 22810 82346 Φ 22810 86555 E Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. W e-kyklades.gr

για την πολυτελή κρουαζιέρα, με αποτέλεσμα να προκύψει σε κάθε νησί μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη εμπειρία για τους επισκέπτες.

Εξάλλου, συνοδεύοντας και ο ίδιος τα στελέχη σε όλα το ταξίδι διαπίστωσε την ικανοποίησή τους από τις δυνατότητες και τη δυναμική των νησιών. Μάλιστα αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού πολλές από τις εταιρείες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να εντάξουν κάποια από τα νησιά στο πρόγραμμα προσεγγίσεων των πλοίων τους, γεγονός που δικαιώνει την προσπάθεια του Επιμελητηρίου να συμβάλει στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας στα νησιά που δεν έχουν έως τώρα μεγάλη ζήτηση.

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους Δημάρχους των νησιών, απερχόμενους και νέους, τους Προέδρους των Λιμενικών Ταμείων αλλά και όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση αυτού του πρώτου ταξιδιού εξοικείωσης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία αυτή θα επαναληφθεί και την επόμενη χρονιά.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων επιθυμεί δημόσια να ευχαριστήσει ξεχωριστά όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του ταξιδιού αυτού:

Στη Σύρο

Τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκό, τον νέο Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Ν. Λειβαδάρα, τον Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Σύρου κ. Δ. Κοσμά, την Αντιδήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης-Υπεύθυνη Πολιτισμού κα Θ. Μενδρινού, τον Προϊστάμενο ΕΟΤ, κ. Μ. Παράβαλο, τον κ. Σ. Κοή, τη μουσικό κα Γιαλόγλου, το εστιατόριο Αλλού-Γυαλού.

Στην Πάρο

Τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μ. Κωβαίο, τον Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Πάρου κ. Σ. Καραχάλιο, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης κ. Μ. Λεοντή, τα ξενοδοχεία Πόλος, Γαληνός, Πανόραμα, Υρία και Αγνάντι, την ταβέρνα Τσιτσάνης, το ταξιδιωτικό γραφείο Erkyna Travel.

Στη Νάξο

Τον Δήμαρχο Νάξου κ. Εμ. Μαργαρίτη, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Ν. Σέργη, τον Πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου κ. Β. Κατσάρα, τον Αντιπεριφερειάρχη & Έπαρχο Νάξου Απόλλωνος & Λαδοπούλου, Ερμούπολη, 841 00 Σύρος Τ 22810 82346 Φ 22810 86555 E Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. W e-kyklades.gr

& Μικρών Κυκλάδων κ. Γ. Μαργαρίτη, τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Κ. Παγώνη, κ. Γ. Κιουλαφή και κα Σ. Βερώνη, τον κ. Μ. Μαυροειδόπουλο, τα ξενοδοχεία Porto Naxos, Galaxy Hotel, Resort Hotel, Nastasia Village Naxos, Astir of Naxos και Princess of Naxos, τα εστιατόρια Del Professor & Turtuga.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον νέο Δήμαρχο Νάξου, κ. Δημήτρη Λιανό, ο οποίος ακολούθησε την αποστολή καθόλη τη διάρκεια της παραμονής μας στη Νάξο.

Στην Αμοργό

Τον Δήμαρχο Αμοργού κ. Ν. Φωστιέρη, τον νέο Δήμαρχο Αμοργού κ. Ελ. Καραΐσκο, τον υπεύθυνο ασφάλειας λιμενικής εγκατάστασης κ. Π. Βεκρή, τον εκπρόσωπο Λιμενικού Ταμείου κ. Κ. Κιοσσέ, τον κ. Π. Γρύσπο, την κα Ε. Γιαννακοπούλου και το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κα Σ. Νομικού.

Στη Σίφνο

Τον Δήμαρχο Σίφνου κ. Α. Μπαμπούνη, τη νέα Δήμαρχο Σίφνου κα Μ. Ναδάλη, τον Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου κ. Γ. Τρούλο, τον υπεύθυνο ασφάλειας Λιμένος Καμαρών Σίφνου κ. Ν. Μοσχούτη, το εστιατόριο Ίσαλος και τον κ. Θ. Πολενάκη, το εστιατόριο Τσικάλι, το Miles Away Travel-Μάρα Καπίτη, το σκάφος Princess Sofia, το εργαστήριο αγγειοπλαστικής Ι. Αποστολίδη, το Apollo rent a car-Δημήτρης Απόλλων, το ξενοδοχείο Αλέξανδρος, τα Blue Fish Apartments.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Συντονιστή Δυτικών Κυκλάδων του Επιμελητηρίου, κ. Γιάννη Ραφελέτο, που ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης στη Σίφνο.

Στην Κέα

Τον Δήμαρχο, κ. Γιάννη Ευαγγέλου

Δημοφιλή

 • Δημοτικές Εκλογές 2019 - Αποτελέσματα Μήλου (LIVE) +

  Με την εμπειρία, το κύρος και την εγκυρότητα του πρώτου ενημερωτικού portal της Μήλου,η δημοσιογραφική ομάδα των «Μηλέικων Νέων», θα σας μεταδώσει Περισσότερα
 • Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Μήλου παρουσία των τριών βουλευτών των Κυκλάδων +

  Με εισηγήσεις των τριών βουλευτών των Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου, Αντώνη Συρίγου και Νίκου Μανιού, πραγματοποιήθηκε χθες 2/5 με Περισσότερα
 • Μην χάσετε τις νέες προσφορές στο Alfa Market Μήλου μέχρι 14 Δεκεμβρίου! +

  Στο Alfa Market Μήλου στον Τριοβάσαλο οι Προσφορές δεν σταματούν κάθε μέρα! Περισσότερα
 • Νέος δήμαρχος Μήλου ο Μανώλης Μικέλης με σαρωτική νίκη! +

  Η Μήλος αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και με ποσοστό 60,72%, να εμπιστευτεί ως νέο της δήμαρχο τον επικεφαλή του συνδυασμού Περισσότερα
 • Αυτοψία των «Μηλέικων Νέων» στην παραλία της Αχιβαδόλιμνης. (PHOTOS) +

  Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μετά την καταγγελία για αλλοίωση φυσικού τοπίου στην παραλία της Χιβαδόλιμνης στη Μήλο. Περισσότερα
 • Θανάτωσαν με φόλες δεκάδες γατάκια στην Κίμωλο – Σκληρές εικόνες +

  Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες και η είδηση από την γειτονική μας Κίμωλο με τις δεκάδες θανατώσεις από δηλητηρίαση Περισσότερα
 • Μήλος – Σεζόν 2019: Όλες οι αγγελίες εποχικής εργασίας. +

  Τα «Μηλέικα Νέα» εγκαινιάζουν τη νέα τους στήλη που αφορά την εποχική εργασία στα νησιά της Μήλου και της Κιμώλου. Περισσότερα
 • Επαναληπτικές Δημοτικές Εκλογές 2019 - Τα Τελικά Αποτελέσματα Μήλου +

  Με την εμπειρία, το κύρος και την εγκυρότητα του πρώτου ενημερωτικού portal της Μήλου, η δημοσιογραφική ομάδα των «Μηλέικων Νέων», Περισσότερα
 • Ανακοίνωση ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Μήλος για Όλους» +

  Ο Δημοτικός Συνδυασμός «Μήλος για όλους» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Μήλου Εμμανουήλ Μικέλη του Βασιλείου ανακοινώνει τους υποψήφιους δημοτικούς Περισσότερα
 • Ξεκινάει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μήλου – Ρεθύμνου με το Olympus +

  Μια νέα γραμμή έρχεται να προστεθεί στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Μήλου, βάζοντας στο χάρτη το δρομολόγιο Πειραιά – Μήλου – Σαντορίνης – Ρεθύμνου. Περισσότερα
 • 1
 • 2

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης & την Πολιτική Απορρήτου