Μήλος

Κυκλάδες - Νότιο Αιγαίο

greekexpopnai2017

Εντυπωσίασαν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους επισκέπτες της Greek Tourism Expo 2017. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της στοχευμένης στρατηγικής τουριστικής προβολής που ακολουθεί με επιτυχία, πήρε μέρος στην Έκθεση (8 έως τις 10 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo) παρέχοντας όπως πάντα τη δυνατότητα στους νησιωτικούς δήμους, να συμμετέχουν δωρεάν στο περίπτερό της.

Και αυτή τη φορά, η Greek Tourism Expo απέδειξε τη δυναμική της με τη συμμετοχή 250 εκθετών, 150 διεθνούς επιπέδου Hosted Buyers από 40 χώρες και χιλιάδων επαγγελματιών επισκεπτών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που προέρχονταν από όλους τους κλάδους τουρισμού.

Με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πήραν μέρος στην Έκθεση συνολικά 24 νησιά από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Η Ρόδος, η Κως, η Πάτμος, η Λέρος, Κάρπαθος, η Νίσυρος, η Αστυπάλαια, η Κάλυμνος, οι Λειψοί, η Σύμη, η Κάσος, η Σαντορίνη, η Αντίπαρος, η Ίος, η Σύρος, η Μήλος, η Τήνος, η Αμοργός, η Φολέγανδρος, η Κύθνος, η Σέριφος, η Πάρος, η Άνδρος και η Δονούσα, κέντρισαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τις ιδιαίτερες ομορφιές τους και την ευρεία γκάμα τουριστικών προϊόντων που προσφέρουν, καθιστώντας το περίπτερο της ΠΝΑΙ το πιο πολυσύχναστο.

Την Περιφερειακή Αρχή εκπροσώπησε στην Greek Tourism Expo η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, η οποία δηλώνει: «O Τουρισμός αποτελεί μοναδικό μοχλό ανάπτυξης του τόπου μας, ενισχύοντας παράλληλα την εθνική οικονομία. Η Περιφερειακή μας αρχή δίνει μεγάλη βαρύτητα στον Τουρισμό, εφαρμόζοντας με επιτυχία ένα πλέγμα στοχευμένων δράσεων για την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, παίρνουμε μέρος με δικά μας περίπτερα σε σημαντικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους τους νησιωτικούς δήμους να συμμετέχουν δωρεάν. Χαιρόμαστε πάντα να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νησιά μαζί μας το ίδιο και τους επιχειρηματίες του τουρισμού. Με την μεγαλύτερη εκπροσώπηση των προορισμών, αναδεικνύεται αποτελεσματικότερα ο απέραντος τουριστικός πλούτος του Νοτίου Αιγαίου».